Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:varakeef
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Virittimistä!
Aika:25.02.2011 14:09
Fox, tällainen juttuhan kiertää että Gibsoneissa olleet Gibson-merkkiset Schallerit olivat huonommat kuin Schaller-merkkiset Scallerit. Minulla olleessa Les Paul Deluxessa vuosimallia 1983 alkuperäiset Gibson-virittimet, jotka sanoivat itsensä irti vuonna 1996 (no, yksi niistä) ihan spontaanisti.
 
Kitarapajalla suositeltiin tuolloin vastaavia Schallereita ja niitä kehuttiin paremmiksi. Ostin. Samanoloisethan ne kovasti olivat ja kestivät kyllä ainakin vuoteen 2009. Ehkä olisivat kestäneet kauemminkin, mutta seuraava omistaja kaatoi kitaran ja sai yhden tapeista vinoon. Vaihdettiin taas samanlainen setti Schalleria.
 
Nyt siis näytti siltä, että Schaller-stanssattu deluxe-viritin 90-luvulta olisi kestänyt ainakin sen, minkä Gibsonkin. Testi vain jäi ikävästi kesken. Nyt pitää odotella taas 13 vuotta.
 
Pirullistahan tässä on, että ihmisikä ei tunnu riittävän näiden kohtuulaatuisten esineiden testaamiseen normaalikäytössä. Sinänsä olen sitä mieltä, että 70-luvulla saattoi tavata oikeasti huonoja virittimiä. Sieltä on jäänyt elämään ajatus siitä, että virityskoneistoja kannattaisi rutiininomaisesti kitaroissa vaihtaa. Näin ei taida enää oikeasti olla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=198884