Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:haukka_
Alue:Bassot
Aihe:Kasuga Jazz Bass -74 remonttia
Aika:24.02.2011 11:42
Tulipas tässä useamman vuoden tauon jälkeen palattua asiaan ja tartuttua jälleen bassoon. Ongelmaksi vaan meinaa muodostua se, että nykyisessä soittimessa on niin pirun kiero kaula. Tuota ei enää oikein mitenkään puhtaaseen vireeseen saa ja kaularauta on niin kulunut ettei säätäminenkään onnistu. Oon kuitenkin niin tykästynyt tuohon kaunottareen ja eihän nyt hyvää vintage mahonkitukkia voi minnekkään pölyttymään laittaa. Jonkinlaisella remontilla tuosta saan vielä soittimen lopuksi elämää. Ei ensimmäisestä soittimesta lähdetä luopumaan.
 
Olen miettinyt semmosta operaatiota, että kuhan budjetti tässä antaa myöten niin tilailen eBayn kautta kohtuu hintaisen Fenderin Jazzarin -70 replica kaulan ja ostan kaveriksi Gotohin virityskoneiston ja 201 tallan.
 
Sen lisäksi jossain vaiheessa käy ajankohtaiseksi mitä todennäköisimmin myös elektroniikan uusiminen. Nuo mikit tässä mietityttääkin. Kuten tästä näkyy: http://personal.inet.fi/private/juh … .hietala/misc/jazzbassmosaic5sr.jpg , on soittimessa singlecoilit humbuckerin koteloilla. Mitkähän passiivit tuohon saisi nätisti upotettua ilman suurempia viilaamisia? Esim. Bartolinin tai EMG:n saippuapalat näyttäisi mahdollisesti natsaavilta, pitää vielä millit mitata. Musiikin puolesta on raskaampi kama on sydäntä lähellä, joten humbuckerit tuplana ei välttämättä ole soundin puolesta huono ratkaisu. Toisaalta taas singlecoil kaulamikiksi saattaisia tuoda vähän lisää ulottuvuuksia ja monipuolisuutta. Mutta valmistaako mikään firma singlejä soapbarin kotelolla?
 
Projekti ei sinällään ole vielä ajankohtainen, kun rahoituksesta ole havaintoakaan. Tapana vain kartoittaa kaikki mahdollisuudet hyvissä ajoin ennakkoon. Miten suurta remonttia olisi ylipäätään ns. kannattavaa tällaiselle soittimelle ruveta tekemään? Luopumaan tästä en kuitenkaan tule. Puiltaan omaan käteen laadukas Japanian kopio kyseessä, joten mielellään tästä soittokelpoisen jälleen tekisi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=198853