Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sartzan
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Tietämätön
Aika:21.02.2011 16:30
Velli: Oletan, että puhut nyt pop/jazz-laulusta, etkä klassisesta laulusta. Ammattimaista opetusta annetaan pop/jazz-konservatorioissa, mutta niihin on aika hankala päästä suoraan peruskoulupohjalta ja silloin joutuisit muuttamaan, mikäli paikkakunnaltasi ei löydy konservatoriota. Monissa konservatorioissa annetaan kyllä myös perusopetusta. Perusopetukseen pääsemisen mahdollisuudet ovat tuolla iällä erittäin hyvät (olettaen jälleen, että paikkakunnallasi on konservatorio).
 
Mikäli konservatoriota ei löydy, niin lauluopetusta annetaan myös kansanopistoilla ja kansalaisopistoilla. Niiden kurssitarjonnassa on monesti laulukursseja. Eli tarkasta paikkakuntasi tarjonta noiden osalta. Myös yksityistunnit ovat hyvä vaihtoehto, mikäli paikkakunnalta löytyy osaava opettaja. Yksityistunnit tulevat hieman kalliimmaksi, mutta niitä voikin ottaa harvakseltaan, esim. kerran kuussa.
 
Tuossapa ne vaihtoehdot hyvin pitkälti ovat. Toivottavasti tästä oli jotain apua.

 
Mää en näistä kouluttamattomana mitään tiiä, mutta tuli mieleen, että paikkakunnalta saattaisi löytyä musiikkiopisto, vaikka ei konservatoriota olisikaan. Näin ainakin meillä Rovaniemellä. Konsaa ei ole, vaan on kansanopiston vuoden kestävä pop&rock-linja. Tuolla musiikkiopistolla ei ole käsittääkseni sitten mitään tekemistä kansanopiston kanssa, vaan on kaupungin omaa toimintaa. En ole sitten perehtynyt tarkemmin, onko tuo musiikkiopistossa opiskelu millaista, sitoudutaanko siellä hommaan esimerkiksi lukukausi kerrallaan vai miten. Kansalaisopistoissa saattaa olla esim. yksinlaulukursseja, kansanopistoissa taas koko vuoden kestäviä koulutusohjelmia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=198725