Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jalopeeno
Alue:Bassot
Aihe:Yamaha bb300:lle uusi elämä. (korjaus/viritys)
Aika:20.02.2011 22:08
Tere,
 
Muuton yhteydessä varastoista löytyi nuoruusvuosien paljon huomiota saanut basso -setti. Yamahan BB300 ja sen kaverina Marshall Bass 12.
 
Ensiajatus oli että kierrätyskeskukseen tai lahjoituksena vaikka jollekkin musapainotteiselle koululle. No nyt kuitenkin kävi niin, että vanha innostus pääsi hieman puraisemaan ja naputtelu olikin oikein mukavaa pitkästä aikaa. Jännä homma, että viimeksi soittanu bassoa 10+ vuotta sitten, mutta silti se kuulosti vielä kohtuullisen järkevältä. No mutta sitten asiaan.
 
Elikkäs pikkasen on saanut siipeen itse basso. Googlasin netistä, että Yamahan 80-luvun bb300 japanissa tehdyt vehkeet on edelleen ihan kelpo kamaa. Etenkin pienillä muutoksilla.
 
Korjauksia, mihin kyselen apuja:
 
E:n virityskoneiston nupin varsi katkesi. Varmaan kaatunut joskus. Onko mitään mahiksia löytää originaalia tai vastaavaaa, vai pitkääkö kaikkien kielten koneet vaihtaa samalla? Mistä näitä saa? Muutamassa paikassa oli jotain törkeen hintasia ~90€:n koneistoja. Ei varmaan paljoo ole älliä laittaa semmoista. Nopein tapa olisi varmaan 2-komponentti liimalla liimata nuppi takaisin, mutta kesto voi olla kyllä aika huono.
 
Parisssa eri nettikeskustelussa ehdotettiin, että mikin vaihto olisi järkevää. Onko se? Mihin se kannattaisi vaihtaa?
 
Sekä basson, että styrkkarin potikoissa on vähän rohinaa. Toimii toki, jos vähän rassaa. Avasin potikkakotelon bassosta, eikä se nyt kummoiselta hommalta näytä niiden vaihtaminen. Mistä hemmetistä saa selville originaalien ominaisuudet? Olettaisin että ne olisi ihan lineaarisia.
 
Olisiko parempi peliliike mitoittaa sopiva kiinteä vastus, eli ohittaa potikat ja jättää se "koristeiksi"? Ainakin teknisessä mielessä sen pitäisi olla parempi ratkaisu.
 
Styrkkarin potikoissa oli samaa hommaa, eli rahinaa on. Paljonko liike ottaisi niiden vaihdosta? Kannattaako vai antaa vaan olla. Netti osasi myös kertoa, että Marshallin bass 12 on myöskin aivan oiva peli. Soundi on kuulema erittäin kohdillaan.
 
Kielet, on siis tod. vanhat. Koitin vanhaa kunnon keitto kikkaa, mutta g otti siitä sen verran nokkiin että poikki meni. Minkälaiset kielet kannattaa ostaa tähän vehkeesee?
 
No tämmöistä pyörii nyt mielessä, kiva jos joku jaksaa vastata niin saan järkevästi kepin takas käyttöön ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=198739