Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kimurantti1
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Paljonko on viisasta maksaa aloittelijan kitarasta?
Aika:20.02.2011 02:07   (muokattu 20.02.2011 02:09)
la maman maniable: Kysyisin teiltä, itseäni viisaammilta, onko edes normaalia harjoitella kitaran soittoa, niin, että lähes koko vapaa-aika kuluu harjoitellessa.
 
Tällä tavalla ne maailmanluokan huippusoittajat kovin usein kasvaa.
 
Tuosta kouluhommasta, ainakin äkkiseltään ajateltuna jos kerran kaikki muut aineet sujuu oikein hyvin, niin musta tuntuisi vähän kohtuuttomalta edellyttää menestystä siinä ainokaisessa aineessa joka ei nappaa. Pakottamalla muksu "kiinnostumaan" kaikesta ja tekemään vähän kaikkea, saadaan se muksu tosiaankin tekemään vähän kaikkea, keskinkertaisesti. Jos palo soittaa on tosiaankin tuollainen kuin kuvailit, niin musta olisi suorastaan idioottimaista olla ostamatta kunnollista kitaraa.
 
Soittimen hankinnassa on tietysti kaksi puolta. Toisaalta lasten kiinnostusten kohteet vaihtelee vähän väliä, eikä ole mitenkään realistista että vanhemmat panostaisi hirveästi rahaa aivan kaikkeen mahdolliseen. Toisaalta taas jos tilanne on kuvailemasi kaltainen, niin ehkäpä innostus kitaran soittoon ei ole ihan hetkessä ohi menevä päähän pisto.
 
Laadukas soitin on, noh, aina laadukkaampi kuin ne huonommat, ja kunnon soitin pitää arvonsa myös paremmin. Nykyään saa jo muutamalla sadalla eurolla kitaran, jolla voi kiroilematta soittaa. Satasella saa kotisoittoon kelvollisen pikkuvahvistimen, kuten esim. Roland Micro Cuben.
 
Kun kerran asut Helsingissä ja tälle palstalle tulit kyselemään, niin suosittelen harkitsemaan myös käytetyn soittimen ostoa. Jos ei tee typerää diiliä, niin sen myynnistä ei tule takkiin välttämättä yhtään (jos niin ikävästi käy), toisin kun kaupasta ulos kannettaessa soittimen käypä myyntihinta, jolla se esimerkiksi tuolla myyntipalstalla menee kaupaksi, putoaa ainakin parikymmentä pinnaa. Näiltä palstoilta voisi hyvinkin löytyä joku valistuneempi henkilö mukaan kitarakaupoille, niin että mahdollisen vikaostoksen mahdollisuus pienenee.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=198707