Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:slapvete
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Saako räppikeikalta enemmän vastinetta rahoilleen?
Aika:19.02.2011 12:10
LoudRevo: Sen sijaan, että keskityttäisiin genrejen välisiin ja kulttuurin eroihin, niin mun mielestä ratkaisua ongelmaan kannattaisi lähteä hakemaan sieltä päästä, että mitä jengi puuhastelee etkoilla ja jatkoilla. Käytänössähän kyse on siitä että siirretään etkot ja jatkot talon sisälle.
 
Juurikin. Tunnelma on avainsana. Onko sisustus kunnossa? Saako hanurinsa penkkiin ja chillattua? Pystyykö juttelemaan mukavia vai köimyykö joku Kotiteollisuus 100 dB volalla? Onko henkilökunta viulunkireä vai mukavalla päällä?
 
Mutta ei genrejäkään rauhaan saa jättää, saatika alisuorittavia taiteilijoita.
 
Ei se 6,50 €:n tuoppi varmaan innosta baariin aikaisin ryntäämään, mutta se nyt on pienempi murhe kuin surkeat bändit. Monesti orkesterit ovat junnaavan tylsiä, biisit yllätyksettömiä pökäleitä ja soittohommat niin ja näin. Turhan paljon tapaa keikoilla pseudoangstia ja tekotaidemachoposeerausta. Jengiä pitää viihdyttää, siksi Popedakin vetää aina tuvan täyteen. Progeilla ja taiteilla ja vetää vaikka millaiset pahakurjet voi sitten konserttisalirundilla, älkää tulko toisten iltaa pilaamaan henkilökohtaisilla tunne-elämän ongelmillanne. Ne ei kiinnosta ketään. Baareihin tullaan ottamaan päänuppi arjesta irti ja pimustamaan, niin se vaan pääsääntöisesti menee.
 
Räppi on tasaisen tylsää, mutta soonisesti vähemmän aggressiivista kuin rokkitouhu; sitä voi diggailla huojuen pienessä tuiskeessa tai tötsypäissään kätevästi aivojen rullatessa siniaaltoa 220 Hz frekvenssillä. Biitti jytkyttä ja sillee. Kivaa. Sitä paitsi sitä voi tanssia. Ja räppikeikoilla liikkuu pinkeitä hiphop-misuja. Missä vaiheessa rokista hävisi groove ja siitä tuli ei-tanssittavaa musaa, ja rokkimimmeistä tuli pesukarhumaalattuja hiivasienigoottivalaita?
 
I rest my case and get me coat.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=198595