Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:elsewhere
Alue:Aloittelijat
Aihe:Mitä kamoja tarvitsen, sähkökitaraa ostamassa.
Aika:19.02.2011 00:31   (muokattu 19.02.2011 00:32)
UfoMaster: Voisko joku vääntää rautalangasta mitä äänikortti tarkoittaa ja minkälainen se on fyysisesti? Laitetaanko se tietokoneen sisään vai miten? Vai onko se joku tämänkaltainen:
 
http://www.apogeedigital.com/products/one.php

 
Esimerkiksi tuollainen. Halvemmallakin pääsee. Googlaa audio interface ja lueskele hieman :)
 
Eikös tuon voi vaan kiinnittää kitaraan ja toisen pään USB:lla koneeseen, niin homma toimii, vai olenko ymmärtänyt ihan väärin? Tuossa olisi myös sellainen iso plussa, että se sisältää kuulemma hyvälaatuisen mikin.
 
Ideana äänikortissa on siis juurikin se, että ääni menee koneeseen sen kautta. Tietokoneessa kuin tietokoneessa on kyllä mikkisisääntulo, mutta niiden kautta on vaikea saada hyvälaatuista ääntä esim. Logicciin, koska se sisääntulo vaimentaa ääntä eikä niissä ole välttämättä käytetty kovinkaan hyvälaatuisia komponentteja. Jos riittää, että ääntä menee kitarasta sisään ja tulee kaiuttimista ulos, niin sisäänrakennetullakin pärjää kunhan vain kääntelee Logicissa nuppeja hieman isommalle. Samalla lisääntyy tietysti sitten suhina ja muut häiriöt, mutta soittamisen riemua se ei sinänsä häiritse.
 
Jotain ääniä koitan kitarasta ulos saada. Olen pari kertaa elämässäni koskenut sähkökitaraan, eli kunhan pääsen harjoittelemaan niin olen tyytyväinen. Tulen varmaan soittamaan (kokeilemaan) kaikenlaista, joten tarkempaa vastausta on vaikea antaa. Tykkään kovasti melodioista, ja yleensä tykkäämäni melodiat eivät ole olleet mitään kauhean nopeita, joten tuskinpa alan ainakaan hirveän nopealla temmolla soittamaan näin alkuun. Luulisin, että menee suurimmaks osaks semmoisen hitaahkon blues rockin puolelle.
 
Tässä tapauksessa suosittelisin juurikin noita Squierin Classic Vibejä käytettynä. Menee ehkä hieman budjetin ylitse, mutta kannattaa säästää se muutama kymppi ja ostaa kerralla kunnon peli esim tästä: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=496799 (ja tingatakin voi yrittää). Noita pyörii Torilla tiuhaan, joten sopivaa diiliä läheltä asuinpaikkaa voi kytätä, eivätkä nuo uutenakaan varmaan 300 euroa enempää maksa. Itselläni on moinen ja kelpaa kyllä moneen menoon.
 
Rekisteröity, kiitos.
 
Sanotaan noista midikitaroista vielä sen verran, että ne ovat minusta vähän kuriositeetteja. Samalla vaivalla (ja vähemmällä rahalla) saa kelvollisen koskettimiston, jolla soittaa samat nuotit ohjelmistoon (ja helpommin, jos minulta kysytään... :))
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=198662