Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:blaekie
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Uutta tasuriputkea
Aika:17.02.2011 15:21
saturnzreturn: Kysytääs vielä sellasta ennen kun vaihdan putken, että jos vaihdan biasoituun laitteeseeni tasuriputken 5V3:sta GZ34:ään niin laskeeko vai nouseeko virta pääteputkille? Tämä siis siksi, että voinko vain yksinkertaisesti vaihtaa putken ja rokkailla ilman huolen häivää ennen biasointia putkien käydessä vähän kylmempänä kuin ennen.
 
Ilmeisesti on tästä -> http://sunn.ampage.org/site/schematics/200s.jpg vahvistimesta kysymys ?
Tuossa -67 mallissa ei ainakaan ole B+ piirin piirretty erillistä sulaketta, miten lienee omassasi ? Eli löytyykö useampi kuin yksi 3 ampeerin sulake ?.
 
Jos ei sulaketta siis ole, ja putki on kärähtänyt, peräänkuuluttaisin kyllä samaa, kuin tuossa aiemmin joku jo tuumaili, eli tutkia ettei mitään "kärvähtänyttä" löydy. Listalle ehdottaisin vielä pääteputkien kannat, että siellä ei ole hiiltyneitä kohtia, jota kautta B+ menisi oikosulkuun.
Sen enempää tietämättä 5V3 :si historiaa (kuinka kauan lienee ollut koneessa?) . on kyseinen putki "järeämpi" virrananto kyvyltään kuin GZ34, ja siinä suhteessakin jos se on kärähtänyt, olisi GZ34:n saattanut kärähtää vielä nopeammin :). 5V3 ottaa vissiin tuplaten hehkuvirtaa, joten ilmeisesti muuntajasi on vielä kunnossa hehkukäämin osalta.
Kyllä se B+ jännitteen nousu saattaa olla mahdollista/samoin kuin lasku, edelliseen verrattuna, joten jos haluat täyden varmuuden, tulisi B+ ja Bias tarkistaa/mitata, semminkään kun sinulla ei varmaankaan aiemmista jännitteistä 5V3:n kanssa ole varmuutta, olettaisin ?
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=198223