Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Nick Curry
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Kokemuksia Fareclan hiomatahnoista.
Aika:16.02.2011 14:49
66leyde: Hei.
 
Onko kellään kokemusta vastalakatun kitaran lakkapinnan kirkastamisesta noilla Motonetissäkin myytävillä Fareclan hiomatahnoilla. Siis tietenkin ensin lakkapinta hiotaan hiomapapereilla.
Fareclaa näyttäisi olevan ainakin G6 ja G3:sta.

 
Sain itse tosi hyviä neuvoja Farécla-tahnojen käytöstä näiltä sivuilta ja jaan ne mielelläni eteenpäin. Niillä saa tosi hienon huippukiiltävän pinnan kohtuullisella vaivalla.
 
Itse teen näin: lakkaan soittimen vähintään kolmeen kertaan Troton Scratch Resistant 2-komponenttilakalla (myy automaalit.net) ja teen vesivälihionnan 800- ja 1200-karkeuksien vesihiomapapereilla. Viimeisen lakkauksen jälkeen vesihionta karkeuksilla 1200, 1500 ja 2000. Lakka on tosi kovaa ja antaa upean kiillon mutta vaatii usean kiillotuskerran.
 
Kiillotus epäkeskohiomakoneella, jossa on säädettävä nopeus ja 125 mm laikka. Bauhausista löysin hyvän pelin, 25€. Käytän Bilteman vaahtomuovityynyjä, joita kitaraa kohti kuluu pari kappaletta. Ensimmäinen kiillotus kostealla sienellä ja Farécla G3-tahnalla. Pyyhin hiontapölyä pois pehmeällä puuvillarätillä sitä mukaa, kun sitä tulee. Tämän jälkeen kaksi kiillotusta G3:lla, loppukiillotus G10-tahnalla ja loppusilaus käsipelillä Dunlopin carnaubavahalla ja puuvillarätillä. Kiiltää kuin peili.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=195926