Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Artemi
Alue:Konsertit, keikat, tapahtumat
Aihe:GROUP DOUEH (Sublime Frequencies, EH), ma 23.5. Korjaamo, Hki
Aika:16.02.2011 12:06
LÄNSI-SAHARALAINEN GROUP DOUEH SAAPUU HELSINKIIN
Ma 23.5.2011 Helsinki, Korjaamo (Vaunusali)
 
Afrikkalainen popihme Group Doueh saapuu toukokuun lopulla vihdoin ja viimein ensimmäistä kertaa Suomeen. Yhtye esiintyy Helsingin Korjaamolla 23. toukokuuta.
 
Group Doueh on kitaristi-biisintekijä Salmou "Doueh" Baamaarin johtama yhtye, jonka täydentävät vokalistit Halima Jakani ja Bashiri Touballi. Kokoonpano on kotoisin Länsi-Saharasta, joka on yksi maailman harvimmin asutuimmista seuduista. Sen asema on jo pitkään ollut kiistanalainen, ja alueen itsenäisyysliikkeen Polisarion ja Marokon välillä jatkunut konflikti on edelleen kesken, minkä takia satojatuhansia länsiafrikkalaisia elää maanpaossa Algerian pakolaisleireillä.
 
Group Doueh on yksi Länsi-Saharan suosituimmista hääyhtyeistä, ja se onkin soittanut ja esiintynyt jo liki 30 vuotta, hieman samaan tapaan kuin syyrialainen kollegansa, viime kesänä Flow-festivaaleilla kansaa villinnyt Omar Souleyman. Yhtyeen musiikissa Dakhlan alueen raaka kitaramusiikki, saharawimi, ja mauritanialainen perinnemusiikki kohtaavat amerikkalaisen 60-luvun psykedeelisen musiikin, länsimaisen klubimusiikin rytmikuviot sekä James Brownin tiukan funk-rypistyksen. Verrattuna vaikkapa Group Bombinon tai Group Ineranen tuareg-henkiseen bluesiin, Group Douehin musiikki on rytmisesti rikkaampaa ja monimuotoisempaa.
 
Orkesterin "Guitar Music From The Western Sahara" -debyyttialbumi ilmestyi arvostetulla seattlelaisella Sublime Frequencies -levymerkillä vuonna 2007. Yhtyeen toinen albumi "Treeg Salaam" oli vuonna 2009 Wire-lehden 50 parhaan julkaisun joukossa. Group Douehin kolmas albumi, akustispainotteisempi "Beatte Harab" ilmestyi viime marraskuussa, ja kevään kiertuetta varten yhtye on luvannut uutta sähköisempää ja rokkaavampaa julkaisua.
 
Group Doueh on aiemmin kiertänyt Eurooppaa muun muassa Omar Souleymanin ja Tony Allenin kanssa, ja tänä keväänä yhtye nähdään Helsingin lisäksi esimerkiksi Animal Collectiven kuratoimalla All Tomorrows Parties -festivaalilla Englannissa. Helsinkiin yhtye saapuu kuusihenkisenä, liverumpalin ja kolmen vokalistin tukemana kokoonpanona.
 
LIPUT:
Myyntiin pe 18.2.2011 klo 9.
Ennakkoon Tiketistä ja Lippupisteestä 25 EUR / Korjaamolaisille 22,50 EUR +mahd. toimituskulut. Ovelta 27 EUR / Korjaamolaisille 24,50 EUR.
 
GROUP DOUEH (EH)
Puts on on hell of a party Dusted
A gem of an album Brainwashed
A spell-binding cross-roads between desert field recordings, Jimi Hendrix and James Brown Mondomix
Raw, joyful slab of hard funk filtered through local sounds, 9/10 Prefix Magazine
 
urlwww.sublimefrequencies.com/item.asp … m_id=74&t=Group-Doueh:-Beatte-Harab/url
urlwww.sublimefrequencies.com/url
urlwww.korjaamo.fi/url
urlwww.fullsteam.fi/url
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=198582