Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Stargazers
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mikä vekotin pitäisi olla tällaisessa tapauksessa?
Aika:15.02.2011 10:17
Moips. Heti alkuun pahoittelut jos tämän pitäisi olla studiopuolella tämän kysymyksen, mutta en ole varma niin kysyn täällä.
 
Elikkäs mikä vekotin pitäisi olla jotta saisin kitarat nauhoitettua koneelle siten että äänet ei leikkaa?
 
Kitara menee kiinni iPadiin (josta kitaraefektit otan ulos) ja sieltä tulee ulostulosta äänikortille ja äänikortilta sitten koneelle johon nauhoitan. Kuitenkin ongelma on se, että äänet ovat koneelle tullessa joko a) liian hiljaisella b) särkevät.
 
Eli jos pistän iPadista volkat täysille ulostuloon, saa ääneen melkein jo riittävästi voimakkuutta (saisi kyllä olla enemmänkin), mutta ääni alkaa "särkemään" tai "leikkaamaan", en sitten tiedä kumpi oikea termi. Kuitenkin juuri joissain cleaneissa kitaraäänissä jos rämpyttelen niin yläpään äänet särkevät. Kuulostaa kamalalta (enkä tarkoita nyt vain huonoa soittoani).
 
Jos vaihtoehtoisesti pistän volkan hiljaisemmalle iPadista ei äänet luonnollisestikaan särje, mutta tulee kitararaidat aivan liian hiljaisella tietokoneelle joka sekään ei ole hyvä.
 
Minkälainen välihärpätin iPadin ja äänikortin väliin pitäisi hommata? Esivahvistinko? Sama ongelma toisaalta koskee sähköpianoani (Korg SP-100) mutta ei pääosin synamoduliani (05R/W). Ainoa mikä tuntuu antavan pääosin "tarpeeksi" volkkaa ulos nupit kaakossa on tuo synamoduli, mutta siinäkin on jotkut äänet joiden voimakkus on liian hiljainen ja tulee sama ongelma.
 
Ideoita mitä tähän väliin tarvitaan?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=198546