Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:käki
Alue:Bassot
Aihe:Aloittava basisti
Aika:09.02.2011 13:00
MPU: Sanoisin että mielummin levyn päälle kuin metronomin tikityksen päälle ellei pändissä ole metronomi rumpalina. Taimissa soittaminen on mun mielestä muiden kanssa samassa taimissa soittamista, ei metronomin taimissa soittamista.
Marko

 
Kyllä, levyn päälle soittaminen onkin se mielenkiintoisin treenimuoto, jos ei vielä soita itse bändissä. Ja hyödyllinen, etten sanoisi välttämätön metodi, ehdottomasti. Valmistaa hyvin yhteissoittoon.
 
Metronomi on silti juuri ton "sisäisen klikin" kannalta välttämätön treeniväline. Täytyy myöntää, että aikanaan kun ite aloittelin bassonsoittoa se jäi liian vähälle huomiolle.
 
Ja vielä hyödyllinen vinkki soittotreeniin: jos on tilaisuus äänittää omaa soittoaan, vaikka sitten levyn, metronomin tai rumpukoneen perässä, huomaa nopeasti tuotoksiaan kuunnellessa soittonsa tarkkuuden ja onko siinä parannettavaa.
 
Nyttemmin kun on päässyt/joutunut studiosessioon vetämään oman osuutensa ennen rumpujen äänitystä, huomaa sen sisäisen taimauksen merkityksen soittaessa klikin, apukitaran ja -laulun varassa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=196930