Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:humppahanuristi
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Toiminimi
Aika:09.02.2011 08:12
onni: Kannattaako laittaa toiminimi, vai kannattaako olla ilman.
Plussat ja miinukset.
Sen verran laitan, että jos nyt laittaisin toiminimen, niin menettäisin liiton rahat.
Kaveri laittoi toiminimen ja menetti verottajan silmissä kilometri vähennykset.
Toinen kaveri kysyi ohjelmatoimistosta, että jos hän laittaa toiminimen, niin miten se vaikuttaa liksoihin. Vastaus oli, liksa on sama. Kuulostaa sairaalta.
Nyt tarvitaan PLUSSIA.

 
Ei se nyt ihan niin selvä tapaus ole, että liiton (vai työttömyyskassan) rahat menee mutta toki joutuu sitten tekemään toiminimen tuloista selvityksen TE-toimistoon, jos siis työttömyydestä on kyse, kuten ymmärsin. TE-toimiston ja ELY-keskuksen työvoimalautakunta sitten päättää, onko työnhakija oikeutettu työttömyysturvaan vai ei.
Vastaperustetun toiminimen kanssa kyllä voi olla hankalaa. Pidempään sivutoimisena yrittäjänä ja päätoimisena palkkatyöläisenä suurempaa ongelmaa ei ole, mitä nyt pari-kolme kuukautta työttömyyden jälkeen menee paperien kanssa pyöritellessä.
Itse kun on tullut oltua sivutoimisena yrittäjänä jo 12 vuotta ja sitten päätoimisesti pätkätyöläisenä. Siinä parin kuukauden työttömyysjakson aikana ei juurikaan tuloja ole mutta sitten tulee tosiaan parin kuukauden päivärahat ja yleensä se eka palkka samassa kuussa.
 
Meidän firmassa on muutakin toimintaa kuin bänditouhut mutta ei kuitenkaan pysty työllistämään, ainoastaan harrastamaan.
 
Tuota kilometrivähennysten menetystä en ihan ymmärrä, kyllähän yrittäjänkin kuluja voi vähentää vai meinaatko ettei ohjelmatoimistoon voi enää laittaa matkalaskua?
 
Monesti erilaisten yhtiöiden toimintaa ulkoistetaan siten, että entinen työntekijä pistetään perustamaan oma firma ja tekemään alihankintaa. Ei sille alihankintafirmalle kuitenkaan makseta sen enempää kuin palkollisellekaan vaan ne työnantajamaksut jää alihankkijan maksettavaksi ja sitä kautta sen isomman firman osuus kasvaa.
Eihän se ihan oikein sekään mene mutta samalla lailla musiikkibisneksessä kuin muuallakin se vaan toimii.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=198355