Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:isorokko
Alue:Bassot
Aihe:Joku resonoi..
Aika:07.02.2011 14:10   (muokattu 07.02.2011 14:10)
Motorhawk1: Vääntelin tossa viimeviikolla kaularautaa hiukkasen kireämmälle ja nyt joku on alkanut resonoimaan/särisemään häiritsevästi tuolla lavan seutuvilla. Ongelmana on se, etten mitenkään onnistu paikallistamaan särinän lähdettä.
 
Jännä juttu on se, että särinää esiintyy vain vapailla A- ja D-kielillä. A-kielellä sellaista lievää pörinää, joka nyt ei suuremmin haittaa, mutta D-kieli pitää armotonta särinää.
 
Ongelma tosiaan vaivaa vaan vapailla kielillä - painettaessa miltä vain nauhaväliltä särinää ei esiinny. Sammuttamalla kielet satulan takaa lavan puolelta särinä vähenee huomattavasti. Myös huiluäänet 3- ja 12-nauhaväliltä saavat saman särinän aikaan (mutta vain D-kieleltä).
 
Olisikos teillä kokeneemmilla basson veivaajilla jotain näkemystä, mistä tämä raastava särinä oikein juontaa juurensa ja miten perhanassa saan sen lakkaamaan.

 
Oisko kaula liian suora tai jopa hieman kaarella väärään suuntaan niin, että kielet ottaa ekaan nauhaan kiinni? Vaihtoehtoisesti (näin kertoi kaveri Fazerissa kun kävin vastaavanlaisen vaivan kanssa pari päivää sitten) kielet on pikkuhiljaa kuluttanu satulan uria syvemmiksi ja A & D -kielten urat on nyt liian matalalla. Koita nostaa A:ta ja D:tä laittamalla esim. pala foliota sinne satulan uraan ja katso katoaako särinä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=198291