Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:BubbleBob
Alue:Aloittelijat
Aihe:Kannettava nauhuri laulajalle bändissä
Aika:30.01.2011 01:57
Luenkohan asiaasi oikein ?
 
Nauhureiden osalta kyse on vain tuon H1/H2,.. sijoittamisesta, eli oikea etäisyydellä äänesi kuuluu kyllä - Siis äänittäessä!
 
Mutta jos ongelmana on laulusi kuuluvuus harjoituksissa, silloin voisi pieni vahvistin auttaa - esim.:
Tumma äänenväri ja tällainen trubaduurivahvistin jolla voitte sijoittaa "laulun instrumenttina muiden joukkoon": http://www.ibanez.com/electronics/model-T35
Tai kirkkaamalle äänelle riittää pienempi Rollekin: http://www.roland.fi/products/productdetails.aspx?p=900&c=687
Kokeile liikkeessä ja jos jo omistat mikrofonin niin ota mukaan. Harjoituksissa etsitään sopiva korkeus ja paikka vahvistimelle. Näin ikäänkuin tuplataan oman äänesi voima. Tällaisen pikkulaitteen etuja ovat helppo sijoittelu ja kuljetettavuus.
 
Ammattimaisemmin - keikkoja varten - hommataan mikrofoneja, mikrofonitelineitä, mikseri (mikserivahvistin) ja (aktiivi-) kaappeja. Mutta niiden hommaaminen on sitten koko orkesterin "ongelma" ja keskustelun paikka.
Äänentoistojärjestelmällä pyritään tasaamaan äänenvoimakkuudet. Samaan voidaan pyrkiä soitannollisestikin; rumpalille vispilät käteen ja pyritään yhdessä parempaan akustiseen balanssiin niin että kaikki kuulevat toisiaan. Huom. Tähän vaikuttaa myös soittajien sijoittuminen tilassa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=198020