Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Esp
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Omakustannelevyn äänittelyä omin voimin
Aika:27.01.2011 18:48
Klezberg: Miten musta tuntuu että tähän sisältyy ajatus että äänittää osaa kuka tahansa mutta ei miksata. Ja miten musta tuntuu myöskin että ei se miksaaminen ole niin ihme juttu jos on onnistunut saamaan hyvin äänitettyä matskua talteen. Vähän kärjistetysti sanottu toki. Ja jos ei ole aikaa käyttää miksauksen opiskeluun, niin onko sitä aikaa sitten äänittämisen opiskeluun ?
 
Miksaaminen on yleensä sitä, että yritetään tunkea elefantti neulansilmästä läpi. Äänittäminen taas on sen elefantin hakureissu.
 
Jos tuossa ei omia tunteja laske ja äänittää kaiken niin, että soundi "valmista", niin kyllä tuolla 1000 eurolla miksaajan ja masteroinnin löytää. Jos taas pitää tehdä fix it in the mix tyyppisesti tuo homma, niin tolla tonnilla ei pitkälle pötkitä.
 
Jos noita kitaroita äänittää kahdella mikillä, niin muistakaa tarkistaa, että vaiheet on niin kohdillaan, etteivät syö alapäätä. Tai no ylipäätään vaiheiden kanssa saa olla tarkkana koko äänitysprojektin kanssa. Aina kun äänitetään useammalla kuin yhdellä mikillä kerralla on niihin syytä kiinnittää huomiota.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=197937