Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Esp
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Metallibiisin editointi ja miksaus
Aika:24.01.2011 23:52   (muokattu 25.01.2011 02:22)
Kalmo: Suurin osa esim. radiosta kuulemastamme kevyestä musasta on sampleja tai syntikoita. Ei niiden erottamiseen "luomusta" ole enää mitään mahdollisuuksia, jos tekijä niin haluaa ja osaa, ja on hyvät samplerit käytössä.
 
Jos sample on äänitetty huippuvehkeillä huippustudiossa huippusoittimesta, niin ainahan se on paremman kuuloinen kuin heikoilla tai keskinkertaisilla vehkeillä tehty "luomu".
 
Monissa soittimissa erilaisten artikulointien jäljitteleminen voi olla tosi työlästä, ja kokenut muusikko löytää pikku yksityiskohtia, jotka paljastavat jutun, jos tekijä ei osaa nimenomaan kiertää näitä sudenkuoppia. Puhaltimet ovat tosi hankalia.

 
Pienenä ot:nä vielä, mielenkiintoista on, että esmes eräskin suomalainen miksaaja joka on tehnyt paljon juuri näitä raskaan musiikin bändejä käytti pitkään (käyttää mahdollisesti vieläkin, en tiedä, kun en ole hetkeen ollut tekemisissä) ikivanhasta Alesiksen rumpumoduulista olevia sampleja, jotka kaikkien nykystandardien mukaan ovat kai "huonoja". Osa tykkää, osa ei, tuossa raskaammassa kamassa kuitenkin estetiikka on omansa ja siihen tietty "luonnottomuus" sopii, ainakin joissain tapauksissa... Mitä tuolla taas halusin sanoa, että jos se toimii kontekstissaan, niin se ei ole väärin.
 
Ylipäätänsä mikään ei ole väärin, on vain haluttuja ja ei-haluttuja lopputuloksia. Niihin päästään käytettävissä olevilla keinoilla joskus paremmin ja joskus huonommin.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=197831