Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tommi S.
Alue:Aloittelijat
Aihe:"Pienet kitarat" ja säveltäminen
Aika:23.01.2011 20:12
Maika: Olen innostunut "pienistä kitaroista" kuten balalaika, ukulele ja banjo. Mikähän noista olisi ns. helpoin aloittelijalle? Olisiko jonkun soittaminen lähellä "tavallisen" kitaran soittamista?
 
Ukulele on muuten kitaraa vastaava, mutta kielet viritetään eri tavalla. Ukulelen viritys saattaa myös olla epälooginen, eli kielet eivät ole järjestyksessä matalammasta korkeampaan.
 
Banjon viritys on käsittääkseni samalla tavalla looginen kuin kitarassa, mutta poikkeaa kuitenkin kitaran virityksestä. Banjoja on saatavilla myös sellaisia jotka viritetään täysin samanlailla kuin kitara, nimeltään "kitara banjo" tai "guitar banjo" tms. Banjossa on lisäksi se rummun kalvo, jota täytyy ehkä jotenkin säätää tai virittää, en kylläkään tiedä yhtään tarkemmin.
 
Balalaikka on käsittääkseni tarkoitettu enemmän melodioiden soittamiseen, eli se on rajoitetumpi sointujen soittamisen osalta, joten laulun säestäminen voi olla vaikeaaa. Balalaikassa on ainoastaan kolme kieltä.
 
Ukulele on siitä hyvä että se on pienikokoinen ja niitä saa todella halvalla. Banjo on isompi ja kalliimpi. Molemmilla voi varmaankin säestää laulua suunnilleen yhtä hyvin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=197823