Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:aristoteles666
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fender 60's kaularauta
Aika:23.01.2011 01:04
Goljatt: Kas, tervehdys te aiheesta viisaammat.
 
Sain tuossa taannoin käsiini Fenderin Classic Player 60's straton ja ajattelin vaihtaa siihen 10-52-kielisetin. Olen ennenkin ollut kaularaudan säätämisen kanssa tekemisissä, sillä kyseessä ei ole ensimmäinen Fenderini.
 
Kysymys kuuluukin: Mikä on fiksuin tapa säätää kaularautaa, mikäli se "kiristysruuvi" sijaitsee siellä bodyn ja kaulan liitoksessa? Sanomattakin on selvää, että kaula pitää irrottaa, jotta säätöruuviin pääsee käsiksi. Pystyykö tätä prosessia tehdä ilman, että vaihtaa kaikki kielet kaularaudan säädön yhteydessä. Muistan joskus Kitarapajalla erään kauppiaan maininneen, että kannattaa esimerkiksi käyttää capoa, mutta en millään muista että miten. Mietin vain, että miten kaularautaa voi muutenkaan säätää ilman kielisettiä kiinni kitarassa.
 
-Eetu

 
capo kiinni kahdennentoista nauhan paikkeille, kitara syliin naamapuoli alaspäin, painetaan peukalolla kitaraa jalkoja vasten, löysätään ruuvit pitäen samalla peukalolla kaulan puolelta ja sormilla kannen puolelta puristaen kaulaa paikoillaan, kun ruuvit on irti, kaula pois taskusta ja kaularaudan säätö, kaula väännetään paikoilleen, puristetaan taas sormilla, ruuvit kiinni ja capo pois, ja koska kieliä ei ole löystytetty, koska siihen ei ole tarvetta, virityksen hienosäätö, ja taas voi soittaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=197806