Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Aki
Alue:Bassot
Aihe:Onko kokemusta sähköisestä kontrasta STAGG EDB 3/4 MBK
Aika:21.01.2011 18:38
Vanha juttelu, mutta tuli ajankohtaiseksi. Olen lankkubasisti enkä ole kontraa kuin välillä vähän näpräillyt. Nyt pitäisi halpa sähkökontra hankkia.
 
Vaihtoehtoja on Staggin lisäksi ainakin Ergo, NS, Palamino (tms), ja Harley-Benton. Olen varautunut siihen että halpaa soitinta pitää säätää heti uutena, ehkä jopa vaihtaa tallaa tai mikkiäkin. No problem. Mutta soittimen itsensä pitäisi olla sellanen että soundissa on edes vähän "puuta ja jöpinää". Paremmat vatsatuet olen valmis rakentamaan vaikka itse jos ne ovat sudet.
 
Testausmahdollisuuksia on PK-seudulla huonosti. Yamaha oli ihan ok, mutta olisin kaivannut jöpinää vähän enemmän, siinä oli aika siisti soundi. Millbrookissa on vain yksi Palamino, sitä testaan seuraavana. TalkBass-foorumilla tosin moni pitää Staggia jopa parempana.
 
Musiikkityylit olis jazz, folk ja blues. Släppiä tai jousta tuskin tulen käyttämään.
 
Koska soitin on sinänsä simppeli, yksi vaihtoehto saattaa olla teettää pötkö soitinrakentajalla. Soitinrakentajalla kuitenkin pitäisi olla kokemusta sähkökontrista koska itse en tiedä mitkä piirteet tuovat haluamani soundin.
 
Mitä suosittelette? Akustinen kontra ei tule kyseeseen koon, äänekkyyden eikä kiertoherkkyyden takia. Sähkökontrista valitsemalla pitää siis vain valita pienin paha.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=187474