Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:dropD
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:2-kanavainen DSE vahvistinprojekti..
Aika:21.01.2011 09:00   (muokattu 21.01.2011 09:00)
s151669: Savun tulo riippunee lähinnä oikeista komponenttiarvoista. Ääntäkin varmaan lähtee, laadusta vaikea arvata mitään.
 
Päivitin kuvaan suuntaa antavat komponenttiarvot. Jostainhan sitä pitää lahteä kulostelemaan http://maihinnousu.net/dyn/gallery/f/2004.jpg
 
Pari ongelmakohtaa tuossa voipi kyllä olla.
 
Isommissa vahvareissa tapaa olla takaisinkytkentävastuksen rinnalla kondensaattori, koska ne eivät toimi oikein vakaasti ilman. En rupea edes arvailemaan, tarvitseeko tässä sitä - Champpihan pärjää ilmankin.

 
Champpihan tää sukujuuriltaan on. Tuo takaisinkytkentäratkaisu on suunnitellun päätteen kanssa hyväksi todettu, joten sikäli en ole huolissani tuosta.
 
Toisekseen, jos kumpikin master volume on auki, vaikuttaa kummankin kanavan takaisinkytkentä kumpaankin kanavaan. Tulokset voivat olla mielenkiintoisia.
 
Epäilisin myös, että takaisinkytkennän tuominen kahteen paikkaan ylipäätään voi aiheuttaa myös hyvin mielenkiintoisia ilmiöitä.

 
Hyviä pointteja. Selvinnee varmasti vasta kokeilemallahan. Plan B voisi olla sitten yhteinen feedback.
 
Sitten ihan mielipiteenä - epäilen kovasti takaisinkytkennän tarpeellisuutta tämäntyylisessä laitteessa. Jos sellaisen kumminkin haluaa, niin viimeistään säädettävyys saattaa olla turhaa. Samalla potikkamäärällä saisi kumminkin tehtyä esimerkiksi kummallekin kanavalle mastervolumen per pääteputki, millä mahdollisesti - jos siis laitetta pääsee luukuttamaan - voisi kaivaa monipuolisempia soundimaailmoja.
 
Laite tulee keikka ja treenikäyttöön eli luukutus on se omis toiminta-alue. Tuon takaisinkytkennän olen kyllä hyväksi havainnut. Tokihan takaisinkytkennän määrän voisi yrittää optimoida kiinteäksi, mutta tuo säätökään ei ole kovin työläs tehdä. Mitä tarkoitit tuolla "master per pääteputki"? Mun mielestä tuossa kytkennässä on oma master kummallekin pääteputkelle. Vai oonkohan taas ymmärtänyt jotain väärin;-)
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=197596