Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:s151669
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:2-kanavainen DSE vahvistinprojekti..
Aika:21.01.2011 08:07
dropD: Vähän päivitystä. Kytkentä piirretty puhtaaksi. Muukaan tuli nyt myös säädettävät takaisinkytkennät. Kakkoskanava on nyt todella hihasta nykäisty ja kokenee vielä monet muutokset. Mutta toimisiko tuo kytkentä niin paljon, että siihen kokeilu-muutos vaiheeseen pääsisi.
 
Tehonalennushömpötykset jätin turhan virtalähteestä pois (eipä ne tässä kuvassa näy muutenkaan) ja mukaan tulee line out (jos treeniksellä tarvii lisää hönkää).
 
Mutta.... miltäs tuo nyt näyttää? Tuleeko sinisitä säveliä vai savua?
 
http://maihinnousu.net/dyn/gallery/f/2003.jpg

 
Savun tulo riippunee lähinnä oikeista komponenttiarvoista. Ääntäkin varmaan lähtee, laadusta vaikea arvata mitään.
 
Pari ongelmakohtaa tuossa voipi kyllä olla.
 
Isommissa vahvareissa tapaa olla takaisinkytkentävastuksen rinnalla kondensaattori, koska ne eivät toimi oikein vakaasti ilman. En rupea edes arvailemaan, tarvitseeko tässä sitä - Champpihan pärjää ilmankin.
 
Toisekseen, jos kumpikin master volume on auki, vaikuttaa kummankin kanavan takaisinkytkentä kumpaankin kanavaan. Tulokset voivat olla mielenkiintoisia.
 
Epäilisin myös, että takaisinkytkennän tuominen kahteen paikkaan ylipäätään voi aiheuttaa myös hyvin mielenkiintoisia ilmiöitä.
 
Sitten ihan mielipiteenä - epäilen kovasti takaisinkytkennän tarpeellisuutta tämäntyylisessä laitteessa. Jos sellaisen kumminkin haluaa, niin viimeistään säädettävyys saattaa olla turhaa. Samalla potikkamäärällä saisi kumminkin tehtyä esimerkiksi kummallekin kanavalle mastervolumen per pääteputki, millä mahdollisesti - jos siis laitetta pääsee luukuttamaan - voisi kaivaa monipuolisempia soundimaailmoja.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=197596