Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pekezu
Alue:Bassot
Aihe:Sormet puutuu
Aika:20.01.2011 21:13
Hermopinne. Ulnaris- hermo on pinteessä joko kyynärpäässä tai hartiaseudulla. Myös ranne on mahdollinen, mutta useimmiten toi on lihaksistosta kiinni.
 
Jos sulla on hartiat juntturassa niin mars fysioterapeutille, mieluiten omt- tutkinnon suorittaneelle. Sitten netistä keppijumppaliikkeet haltuun ja kepillä tai ilman tekemään aamua iltaa.
 
Säännöllinen liikunta auttaa ja nuo jumppaukset etenkin. Myös ennen soittamista voi vähän jumppailla. Tarkoitus on saada veri kiertämään hartioissa.
 
Hermopinteet on muusikoilla aika yleinen vaiva, ainakin mein koulussa vähän jos kelläkin on ollut ongelmia puutumisen kanssa. Itseäni vaivaa tällä hetkellä vasemman peukalon kevyt kihelmöinti. Pinteet ei parane ihan heti eivätkä ihan itsestäänkään, 3-4kk voi mennä arvioi eräs fys.terapeuttituttava. Mutta sinä aikana voi soittaa jne aina kun ei vaan tunnu sitä puutumista tai kipua.
 
Esimerkiksi viikon tauko soittelussa ei tekisi pahaa, mutta ensin sinne fysioterapeutille. Ikävää sanoa, mutta tk-lääkärit aika vähän noista ymmärtävät.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=197742