Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:St.Stephen
Alue:Konsertit, keikat, tapahtumat
Aihe:UMO & Jimi Tenor feat. Tony Allen (NIG) 3.2.2011
Aika:20.01.2011 14:25
AFROBEAT-LEGENDA TONY ALLEN LIITTYY UMON JA JIMI TENORIN SEURAAN MUSICA NOVA -FESTIVAALILLA
 
To 3.2.2011 klo 21.00
Savoy-teatteri, Helsinki
 
UMOn ja Jimi Tenorin Musica Nova -keikasta on tulossa ainutlaatuista herkkua afromusan ystäville, kun rumpujen taakse istahtaa afrobeat-legenda Tony Allen. Konsertissa kuullaan Tenorilta joukko uusia, varta vasten suurelle orkesterille tehtyjä sävellyksiä sekä muutama vanhempi kappale uunituoreina sovituksina. Tenorin omien sanojen mukaan tiedossa on "jonkinlainen hippi-afrojazz -pläjäys". Säveltäjää kuullaan konsertissa myös saksofonistina, huilistina, kosketinsoittajana sekä laulajana.
 
Jimi Tenor
 
Jimi Tenor (s. Lassi Lehto, 1965) on kansainvälisestikin tunnettu suomalainen muusikko ja säveltäjä, joka on liikkunut uransa alun kokeellisesta rockista elektronisen musiikin kautta jazzin, funkin ja afrikkaisten rytmien maustamaan ilmaisuun. Tenorin ainutlaatuinen ja tunnistettava tyyli esiintyjänä ja säveltäjänä tekee kuitenkin hänen musiikkinsa lokeroimisesta liki mahdottoman tehtävän. Lahdesta kotoisin oleva multi-instrumentalisti on yli kaksikymmenvuotisen uransa varrella niittänyt kulttimainetta kotimaansa lisäksi Berliinistä, New Yorkista, Lontoosta ja Barcelonasta käsin.
 
Tony Allen
 
Musica Nova konsertin rumpalina nähdään ja kuullaan nigerialaissyntyistä Tony Allenia (s. 1940), jota pidetään afrobeat-tyylin keskeisimpänä kehittäjänä. Muun muassa tuottajalegenda Brian Eno on kutsunut mm. Fela Kutin afrobeat-yhtyettä 196070-luvuilla johtanutta Allenia yhdeksi maailman taitavimmista rumpaleista koskaan. Jimi Tenor ja Tony Allen työstävät parhaillaan myös toista yhteistä levyprojektiaan.
 
Katso mitä Jimi Tenorilla on kerrottavanaan keikasta:
 
http://www.youtube.com/watch?v=RyYLfB9v9WQ
 
Linkki Facebook-eventiin:
 
http://www.facebook.com/event.php?eid=134283316629625
 
Liput 25 (norm.) / 20 (eläk.) / 12,5 (opiskelijat)
 
Liput ennakkoon lippupalvelusta:
 
http://www.lippupalvelu.fi/Musica+N … 6+Jimi+Tenor-lippuja/event/SAV0302A
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=197728