Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Murgo
Alue:Muut soittimet
Aihe:Alttoviulu amatöörille
Aika:20.01.2011 06:52   (muokattu 20.01.2011 06:53)
Minulla on tuollainen Abertonen alttoviulu jonka hankin myytyäni vastaavan tavallisen viuluni, soi kyllä ihan kivasti ainakin minun korvaani mutta työnlaadussa kyllä on hiukan "sanomista", yksi viritintappi katkesi käteen heti uutena (maahantuoja kylläkin lähetti takuuna pari lisää), muutkin ovat hiukan "pehmeän" tuntuisia ja kaula elää kosteusvaihteluiden mukaan niin että talvella otelauta on kupera ja kielet särisevät, pitäisi hankkia toinen talla ja tehdä siitä hiukan korkeampi. Viritystapit ja niiden reiät ovat myös selvästi soikeat mikä vaikeuttaa virittämistä.
 
Ne tavanomaiset toimenpiteet sai tuohonkin tehdä eli satulan ja tallan madalluksen ja kielten vaihdon parempiin.
 
Näiden halpojen kiinalaisten kanssa tuntuu aina olevan hiukan tuurista kiinni millaista laatua sattuu olemaan, mutta kyllä niistä toistaiseksi on kotikonsteilla saanut soittokelpoisia näin harrastuskäyttöön. Toisaalta kun hinta on murto-osa "kunnollisen" hinnasta niin tee-se-itse-puuhastelulle saa vastinettakin.
 
Minulle nämä ovat hupivehkeitä ja omistan ison kasan erilaisia soittimia joista osaa soitan vain harvakseltaan, vakavissaan yhteen instrumenttiin keskittyvä toki panostaa sitten enemmän.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=197687