Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JPHe
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Alumiini- vai kuparifolio?
Aika:19.01.2011 10:51
Tämä on ikuisuus aihe ja itse olen hieman skeptinen kaikkien suojauksien suhteen, koska khuonosti tehtynä ne vain lisäävät häiriöitä. Enempi suositeltavia on tehdä ensin kaikki maadoitukset oikein kitarassa. Näihän harvoin soittimessa on. Eli maadoitukseen vain yksi piste.
 
Jos suojaukseen mennään on tosiaan kupari varmaan käyttökelpoisin juotettavuuden vuoksi. Lisäksi se pitää erottaa konkalla muusta maadoituksesta.
 
Häiriölähde ei ole pelkkä magneettinen signaali, vaan sähkömagneetinen tasoaalto tms signaali. Tällöin signaali vaimenee paremmin hyvin johtavassa suojassa. Lisäksi pyörrevirrat hoitavat magneetisen suojaksen suuremmilla taajuuksilla, jos siihen on tarvetta. En tosiaan ole koskaan nähnyt edes missään että olisi käytetty suuremman permebiliteetin aineita, koska muutoin asiaa ei ole saatu kuntoon.
 
Permebiliteettin kasvatus ei itsessään edes merkitse häviöta, samoin kuin ei permittivisyyden kasvattaminen. Maxwellin yhtälöstä nähdään että ne on vain yhteys magneettivuon ja magneetikentän välillä. Tai sähkökenttä tai sähkövuon välillä.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=192690