Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Einherjar
Alue:Livetoiminta
Aihe:Kierto
Aika:18.01.2011 12:06
HotWheels: Kalusto db 2x SUB15D, 2x 410D opera, Yamaha MG-166 mikseri. Ongelma haitarimikki ja basarimikki (D112) kiertää liian herkästi, eli koko ajan kiertorajalla ollaan ja laitteissa olis muuten varaa vielä rutkasti. Mikä neuvoksi?
 
Tsekkauslista:
-Kamojen sijoittelu ja mikkien suuntaaminen
-Haitaristin suuntaaminen, mikäli haitarissa on sisäinen mikki
-Kanavien gainien tsekkaaminen (paljon gainia -> mahdollisesti klippaa -> menee huomaamatta särölle -> kiertää herkemmin)
-Kompuroiden löysentäminen tai poisto
-Basarin virittäminen
-PA:n virittäminen
-Basarikanavan eq:sta alakerran boostit mahdollisimman minimiin (pelkkä middle-leikkuu riittää melko monesti)
-Haitarin kanavaan low-cut/HPF päälle
 
PA yleensä toistaa parhaiten sitä raakaa soundia mitä mikserin kanavaan tulee. Jos sitä muokkaa ihan hirveästi, herkistyy kanava monessa tapauksessa kierrolle.
Alapään boostaaminen sekä pa:sta että kanavista monesti johtaa ihan turhan bassovoittoiseen muhjuun. Selkeässä soundissa ei ole välttämättä niin paljoa bassoa mitä voisi äkkiseltään olettaa, eikä pa:n virittäminen tanakasti tömiseväksi ole aina se oikea ratkaisu jykevään alakertaan.
Basaripuolella yksi ratkaisu voi olla gaten hommaaminen, mutta ei sekään autuaaksi tee. Hyvin viritetty basari pelastaa monelta säädöltä. Mikäli haettu soundi on tumps, niin bouuu-basarista sitä ei oikein saa...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=197637