Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:vasili
Alue:Jazz
Aihe:Birdland Helsinki
Aika:17.01.2011 22:01
Strider: Tosiaan, mikä tätä maata vaivaa? Tukholmassa voi pyörittää jazzklubia vuodesta toiseen, mutta ei täällä. Mutta Ruotsissa onkin pitempi jazzperinne, ja maa on muutenkin lähempänä länttä...
 
Tukholmassa on oikeastaan kaksi jazzklubia, Glenn Miller Café ja Fasching. Molemmat saa aika reilusti julkista tukea. GMC on tosi pieni paikka ja muusikoiden "liksat" kerätään yleisöltä aina seittien jälkeen, min 30kr/setti. Fasching muistuttaa ehkä Birdlandia enemmän konseptiltaan, mutta se ei ole mitenkään rankasti ylihinnoiteltu paikka. Faschingissä on myös livemusaa melkein joka ilta, viikonloppuisin kaksikin vetoa. Molemmista paikoista saa myös ruokaa. Mutta ei tilanne niin ruusuinen ole kuin suomalaiset itselleen uskottelee. Faschingin ohjelmassa on paljon soulia, funkkia yms, joilla bisnes pyörii. Näillä varoilla ja julkisilla tuilla myös mielenkiintoisten jazznimien on mahdollista esiintyä paikassa lähes tyhjälle salille.
 
Birdlandin ohjelmapolitiikassa ja paikan koossa olisi kyllä varmisti ollut tarkistamisen varaa. Sedu on bisnesmies eikä mikään mesenaatti.
 
http://www.fasching.se/
http://www.glennmillercafe.com/
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=190809