Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JoeQPublic
Alue:Jazz
Aihe:Wayne Shorter vs. John Coltrane
Aika:16.01.2011 22:44   (muokattu 16.01.2011 23:07)
unleasher: En tiiä trollaatko vai onko muuten tietämys/havaintokyky/tietämys jazzista hakusessa, mut kai nyt vähemmälläkin ajatusjuoksulla ymmärtää miksi nimenomaan Shorter ja Coltrane, eikä Dolphy.
 
Vinkki: lue esim. aloitusviesti (vink vink, viimeinen kappale).

 
No kyllä taitaa paroni olla soittanutkin jatsia, mitä muistelen jotain jazz-harmoniaketjuja. Mitenkäs teikäläisen laita ? Vastaa vaikka b:n kysymykseen ja kertaa meille ne hyvät perustelut ? Joka tapauksessa hyvä kärpänen on päällä, jos Coltranen ja Shorterin tekemiset maittavat. Eikä se koko tuotannon kuunteleminen niinkään ole oleellista kuin että yrittää hiffata niistä mestariotoksista keskeisiä keinoja ja saa niistä edes osan sulatettua omaan soittoon, joka on sitä parhaan laatuista tietämystä. Ja siinä palaakin aikaa ja päreitä (pun intended) ennen kuin on mitään julkaisukelpoista tassussa, nimim. syvä huokaus.
 
Mutta ehkä ketjun rajaaminen noin tiukasti herättää uteliaisuutta, millä perusteella? Toistaiseksi niitä ei ole vielä kauheasti kuultu sinulta, yleinen mielipide taitaa esim. olla aika perustellusti sen puolella, että Coltrane oli näistä kahdesta se parempi instrumentalisti :) . Hyvä provohan otsikko toki on. Ehkä olisin ottanut sen vielä lausumattoman perusteen lähtökohdaksi ja kysynyt, ketäs soittajia suosittelette ja miksi näillä spekseillä. Niin voisi vaikka saada jotain uusia vinkkejä ja näkökulmia, vaikka että no mitäs yhteistä näette näillä ja soittaja X:llä.
 
Ei tää kai oo niin vakavaa, vaikka tosissaan tekisikin...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=197353