Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:arsu
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Poistuvatko nyt jo CD-levyt?
Aika:16.01.2011 08:51   (muokattu 16.01.2011 09:22)
velipesonen: Vinyylin suosio on masentava ilmiö. Miten täysjärkiset ihmiset antavat huijata itseään niin pahasti? Nettilatauksissa ovat hiljalleen yleistymässä häviöttömät tiedostomuodot ja pidän todennäköisenä että niiden yleistyminen sitten joskus tapaa cd:n.
 
Mutta tuskin fyysinen formaatti kokonaan jää pois, onhan mukava plarata albumien juhla-jubilee-bokseja joissa on kaikenlaista kivaa mukana. Sellaisiin kaikkein näppärin äänitiedostojen säilytyspaikka on tällä hetkellä dvd-levy, jolle saa monenlaista tiedostoa ja elävää kuvaakin. Tosin ainahan ne boksitkin voivat olla niitä jotka sisältävät vain jonkin netin kautta toimivan koodin jolla voi ladata itselleen sen äänen.

 
Jo on ankeeta. Miten kukaan täysjärkinen haluaa kuunnella saati omistaa musiikkinsa noin? Albumi on kokonaisuus, jossa musiikillinen sisältö on vain osa pakettia. Ja tottakai se albumi täytyy olla fyysisenä kappaleena käsissä kun siihen alkaa uppoutua. Muuten on koko kuuntelukokemus melko lailla köyhää. En voi käsittää näitä nettilatailijoita jotka eivät ymmärrä fyysisen albumin hienoutta. "ihmiset antavat huijata itseään vinyyleillä", voi jessus mitä paskaa. Miten ihmiset ostavat nollia ja ykkösiä kovalevylle, kun käteen ei jää varsinaisesti yhtään mitään. Ja mitä vinyyliharrastukseen tulee, niin siihen liittyy paljon muutakin mukavaa kuin pelkkä levyn kaupasta kotiin kantaminen.
 
E: Osa porukasta varmaan odottelee sitä aikaa, kun ei tarvitse enää lähteä ravintolaan pippuripihviä sahaamaan, kun saman setin voi tilata kätevästi pillerinä netistä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=197564