Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:unleasher
Alue:Jazz
Aihe:Wayne Shorter vs. John Coltrane
Aika:14.01.2011 03:45
uusikaveri: Aivan selvää on, että jos pitää Nefertitin tai Orbitsin virastomaista rakenteen tarkkuutta jazzkokemuksen autuutena, niin Coltranen Transition-levyn nimikappaleen yhden miehen energinen virtuositeetti tai seuraavan raidan, Welcomen, liian yksinkertainen kauneus saattavat järkyttää mieltä aiheutten tuntemuksia, joita ei ehkä kohtaa bälyllisen jazzin piirissä./b
 
Haha, joko tässä on vahvan itseironinen lataus, tai sitten ollaan jossain todella syvällä, sillä en kyllä tosiaankaan halua tietää mitä nämä "älyllisen jazzin piirit" ovat, tai minkälaisia tyyppejä siellä hiippailee hahah.
 
Mutta joo, palatakseni aiheeseen imo Shorterin syyttäminen virkamiesmäisyydestä on ensinnäkin hyvin karrikoitu ja ns "mutkat suoriksi" - tyylinen väite, joihin nyt toki itse kukin välillä syyllistyy. Se, että hänellä on enemmän ns. johdonmukaista säätelyä soitossaan, ja harkittua dynamiikkaa joka mm. ilmenee vähemmän "out there" -tyylisenä impulsiivisessa nuottirykäilynä, ei sinällään tee vielä hänen soitostaan "virkamiesmäistä".
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=197353