Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Terry Pantheras
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:SG Specialin kaulaprofiilin hiominen 61 Reissue spekseihin.
Aika:12.01.2011 10:08
mvirta: Olen tämän tehnyt parille SG stankulle ja yhdelle LP Studiolle, en itsekään oikein tottunut noihin tuhdimpiin kauloihin.
 
Nevalaiselle vein oikein malliksikin '61 reissuen kun en Custom Shop LP elegantin kaulaa itse arvannut ruveta hiomaan, että tommoisen teet.
 
Kaikki onnistuivat hyvin.
 
Mutta onhan tietysti mahdollisuus että jos ottaa liikaa niin yhtäkkiä kaularauta morjestaa jostain kohdasta ja sehän on sitten sadetanssin paikka. Kaulaa pitää koputella siitä keskikohdilta aina välillä ja yrittää kuulostella että alkaako jotenkin ääni muuttua. Jos kuulostaa jotenkin ontolta niin siihen sitten seis.
 
Ja disklaimeri tietysti perään että mahdollisuudet on vaikka mihin, en tiedä onko kaularautojen uria jyrsitty sylttytehtaalla kuinka eri syvyisiksi.

 
Gibson käyttää varmaan perinteistä kaularaudan upotustapaa, eli jyrsitään kaulapuuhun "laakso" johon tanko upotetaan pohjaa myötäillen ja kaarelle muotoiltu vaahteraslaissi päälle? Vai kö? Kannattanee kysyä Geeltä...
 
Mikäli käyttävät modernimpaa kaularautaa eli alumiinikuorta jossa tanko sisällä, niin hiontavaran voi mitata jo sen perusteella, eli alumiinikuoren korkeus on noin 8 mm...
 
Muutenhan tuo on tosiaankin ihan suit sait hommeli, riippuen tietysti kuka sen tekee...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=197436