Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:HaloOfFlies
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:MusicAid - vuoden 2011 megatapahtuma
Aika:12.01.2011 00:49   (muokattu 13.01.2011 22:11)
OK. Törmäsin tänään sattumalta tämmöiseen tapahtumaan, joka pidetään yli 10 kaupungissa ympäri maailman 25.6.2011. Mukana on kolme maata Afrikasta (Etiopia, Nigeria, Etelä-Afrikka), neljä pitopaikkaa Aasiasta (Bali, Kiina, Manila, Bangkok), kaksi Etelä-Amerikasta (Rio De Janeiro, Montevideo), yksi Oseaniasta (Uusi-Seelanti), kaksi Pohjois-Amerikasta (Vancouver, Nashville), ja Euroopasta useampi kaupunki joita ei ole vielä julkistettu.
 
Kovia esiintyjiä konsertteihin huhutaan, näiden vielä epävirallisten joukossa mm. Bruce Springsteen, U2, John Mellencamp ja Garth Brooks. Virallisia julkistuksia pitäisi alkaa tulla pian. Se on jo julkistettu, että Live 8:n finaalissa Mariah Careyn kanssa esiintynyt African's Children's Choir esiintyy tapahtumassa.
 
Konsertti on teemalttaan samanlainen, kuin mitä Live Aid ja Live 8 olivat. Se, mikä tämän erottaa näistä kahdesta on kuitenkin se, että maailmanlaajuisten avustuskohteiden lisäksi konserteilla on useita paikallisia avustuskohteita ja ne vaihtelevat aids-orvoista huumeiden vastaiseen taisteluun. Esimerkiksi Nashvillen konsertilla kerätään rahaa tulvan uhrien auttamiseksi, Brasiliassa kohteina ovat puolestaan muun muassa huumeiden vastainen taistelu ja Amazonin alueen ilmastonmuutoksesta aiheutuva muuttuminen. Afrikassa aids-orvot ja niin edelleen. Jokaisella isäntäkaupungilla on jokin paikallinen kohde, jota konsertin avulla autetaan ja nostetaan ihmisten tietoisuutta asiasta. Myös konserteissa mukana olevilla artisteilla on mahdollisuus promota ja edustaa niitä avustuskohteita joita he mielellään tukevat. Tuskin näistä konserteista ainakaan haittaa on. Parhaimmassa tapauksessa voi olla hyvinkin paljon hyötyä, sillä kaikki tuotot menevät suoraan niihin avustuskohteisiin joita konserteissa tullaan tukemaan.
 
Tapahtuma ei vaikuttaisi olevan mitään kusetusta, sillä järjestävä taho on ollut toiminnassa vuodesta 1998 lähtien ja tekee yhteistyötä mm. YK:n kanssa. Järjestön tukijoihin kuuluu mm. Rolling Stonesin Ronnie Wood ja he ovat jo aiemminkin tehneet yhteistyötä musiikkialan isoimpien nimien kanssa. Tuolla lisää http://musicaid.org
 
Pitopaikkoja on siis tällä hetkellä seuraavat:
Etiopia
Nigeria
Etelä-Afrikka
Manila, Filippiinit
Kiina
Bali. Indonesia
Bangkok, Thaimaa
Rio De Janeiro, Brasilia
Montevideo, Uruguay
Vancouver, Kanada
Riverfront Park, Nashville, USA
Eurooppa (pitopaikat tulossa)
ja lisää on tulossa.
 
Tapahtuman viralliset kotisivut löytyvät täältä:
 
www.musicaid2011.com
 
ja Facebook-sivut tästä: www.facebook.com/musicaid
 
Päivitän ekat artistijulkistukset, kun niitä tulee. Nämä megatapahtumat saavat minut kyllä aina innostumaan.
 
Youtubessakin on oma kanava: www.youtube.com/musicaidtv
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=197431