Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Numb
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Oppiminen
Aika:10.01.2011 14:11   (muokattu 10.01.2011 14:16)
cr4b: Usein kysyttäessä, miten kannattaa treenata jotain asiaa, on vastaus: soittamalla sitä paljon. Tätä voisi kuitenkin verrata vaikka fudisjunnuun, joka kysyy valmentajaltaan miten tulla huippupelaajaksi. Tuskin tämäkään vastaisi "joo pelaa vaan paljon", vaan todennäköisesti antaisi vähän tarkempia ohjeita juuri kysyjän kehitystasoon ja ominaisuuksiin liittyen.
 
Tossa soittamalla paljon -jutussa on perää. Jos jatketaan tuolla futarianalogialla, niin mitä enemmän aikaa pallon kanssa viettää sen tutummaksi se tulee. Yksipuolista se ei tietenkään saa olla. Ehkä "pelaa paljon" vertautuisi enemmänkin "soita paljon bändin kanssa" -sanontaan kuin suoraan soittamiseen. Samoin kuin futari kehittyy esimerkiksi pelaamalla yksi ykköstä autotallin oven kanssa, soittaja kehittyy leikkimällä soittimensa kanssa.
 
Leikkimistä ja etsimistä pidän soittamisen oppimisessa tärkeänä, sitä kautta löytyy se oma ääni.
 
Jos tavoitteena on treenata tekniikkaa, pitää jatkuvasti astua ulos omalta mukavuusalueelta. Ongelmaksi voi tulla se, että se syö motivaatiota. Jos tavoitteena on olla seuraava Alexi Laiho, voi klassisen kitaran sormitusten hiominen tuntua turhauttavalta. Tai jos haluaa olla se droppi-D vitossointumörssäri, niin Juokse Sinä Humman komppaaminen mahdollisimman kevyen rullaavasti ei ehkä maistu.
 
R.Cooley: Tämä ehkä naurattaa monia
 
Ei ainakaan minua. Näen tämän niin, että jos soittaminen on harrastus, sen pitää olla kivaa. Jos se ei ole kivaa, siitä pitää saada rahaa. Ja silloin se on työ. Parhaassa tapauksessa nämä yhdistyvät, mutta en oikein usko että työkseen soittavilla on aina soittaessaan kivaa. Harrastaja voi olla soittamatta silloin kun ei tunnu kiinnostavan, mutta ammattilainen ei. Siinä kun vetää yhdeksättä vuotta Keijo-Annikin taustalla, niin tuskin se kenenkään unelmien täyttymys on. Itse aikoinaan pohdin, että pyrkisikö tekemään soittamisesta ammatin. Katselin hieman sitä, mitä todennäköisesti soittaisin ja kuinka todennäköisesti soittaisin jotakin sellaista, josta oikeasti pidän. Nopeasti totesin, etten halua hyvää harrastusta pilata.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=197359