Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Wild String Of Voodoo Strat
Alue:Jazz
Aihe:Wayne Shorter vs. John Coltrane
Aika:10.01.2011 09:09
Omasta näkökulmasta mitään vastakkain asettelua ei ole: molemmat fonistit ovat painineet aivan eri liigoissa ja eri asioiden kimpussa.
 
Näistä kahdesta Coltrane on kuitenkin ollut allekirjoittaneelle huomattavasti suuremassa asemassa jazzmusiikin historiassa. Coltrane etsi jatkuvasti uutta ilmaisua ja ylsi huomattavaan artistiseen kehitykseen elinaikanaan:
 
Bebop, hard bop, Coltrane changes, sheets of sounds, sopraano saksofoni, sointuihin pohjautuvan improvisoinnin vieminen äärimmilleen Giant Stepsillä, modaalisuus, free ja avant garde jazz, multifonit, ylipuhaltamine ja niin edelleen...
 
Coltrane oli visiönääri nimenomaan soittajana, joka etsi jatkuvasti uutta tapaa ilmaista itseään soittimensa kautta ja luoda uusia ja syvempiä musiikkillisia maailmoja. Ottaen huomioon sen mitä hän ylipäätänsä teki, ja että hän eli vain 40-vuotiaaksi, on Coltrane kiistattomasti yksin jazzhistorian suurimmista muusikoista. Totta kai Shorter on hänkin hieno soittaja, mutta hän on jäänyt omaan mieleeni enemminkin hyvänä hard bop-tyylisenä säveltäjänä, muttei Coltranen kaltaisena virtuoosisoittajana taikka visiönäärinä.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=197353