Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:FreshPots
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Digitaalikaikujen erot?
Aika:09.01.2011 18:26   (muokattu 09.01.2011 18:31)
hallu: Moi,
Tuossa olen taas rämpytellyt tuolla uudella setupilla ja huomionin kiinnittyi (vallankin kun ihan vierekkäin vertaa) tohon Rewerbiin eli jousikaikuun. Mulla on vahvistimessa jousilla toteutettu siis analoginen jousikaiku ja taas tuossa Line6 purkissa digitaalinen jousikaiku. Yllätyin, että nehän on mokomat ihan eri maailmoista (en ota kantaa kumpi on parempi, koska mielestäni kaille saundeille on paikkansa), mutta yllätyin vain että noinkin erilaista tunnelmaa luovat. Nytpä tulikin mieleen, että onko digitaalisesti toteutetuilla (siis mallinnetuilla) jousikaiuilla keskenään eroja? minkämoisia havaintoja oletta tehneet asiasta?

 
Jousikaiku on jousikaiku eikä siitä mihinkään pääse. Joku tykkää, joku taas ei. Useimmat reverb-pedaalit eivät ole jousikaikuja, vaan yrittävät saada samanlaisen efektin aikaan.
 
Line6:n kaiku saattaa olla myös hall-tyylinen kaiku, onko se?
 
Näitähän on monia, ja kuten esim. säröpedaaleissa on näissäkin eroja. Joku pedaali onnistuu simuloimaan paremmin jousikaikua kuin toinen. Nämä ovat makuasioita.
 
Tässä vielä vaikuttaa sekin, onko kaiku ennen vai jälkeen särön tai muiden efektien.
 
Itsellä tuossa pedalboardissa istuskelee Lee Jackson Mr. Springgy, joka juurikin yrittää kuullostaa fendermäiseltä jousikaiulta, ja niinhän se kuullostaakin. Sopivasti tuo tilan tuntua, ja saa kuivaan saundiin vähän elävyyttä.
 
Antti1: Yksiselitteisesti: niissä on eroja. Eroja on soundin pehmeydessä, jousisoundin luonteessa, vaimentumisissa, kihinän määrässä, taajuusvasteessa, efektin voimakkuudessa jne. Kaikki riippuu polkimesta, ihan niinkuin analogisessa maailmassakin.
 
Juurikin näin, komppia.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=197335