Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tapio79
Alue:Konsertit, keikat, tapahtumat
Aihe:Vuonna 2011 nähdyt keikat
Aika:09.01.2011 17:00   (muokattu 31.12.2011 12:12)
Jepjep.
 
8.1. Impaled Nazarene, Baptism, Flame, Desolator (Yo-talo, Tampere)
* IN ja Flame illan selkeät voittajat, IN:ää ei voi kritisoida juuri muusta kuin jopa hippusen liian pitkästä (!) setistä, Flamea ei siitäkään. Baptism on levyltä vähän tylsä ja livenäkin oli vähän tylsä, hienoista visualisoinneista tosin plussaa. Desolator ei tehnyt mitään mitä Blasphemy ei olisi tehnyt jo.
 
26.1. Teddy And The Tigers (Kerava-sali, Kerava)
* Konserttisalikeikka Keravan kolleilta. 10 sekuntia ehdin ennakko-odotusten pohjalta miettimään "eihän tästä tule mitään" kun laulumikit eivät olleet päällä, mutta kun ne saatiin päälle nähtiin ja kuultiin huiman hyvä "perinnehenkinen" show, soitto kulki ja Aikka Hakalan äänessä kuului kokemus vain hyvällä tavalla.
 
31.1. Brocas Helm, Convixion, Heathen Hoof (Semifinal, Helsinki)
* Heathen Hoof ja illan pääbändi Brocas Helm toimivat molemmat ja ymmärrän viimeistään nyt amerikanherrojen kulttimaineen: itselleni illan paras akti oli kuitenkin Convixion. Huikeaa paukutusta, ja todettiinpa että heviä voi soittaa uskottavasti collegehousut jalassakin.
 
12.2. Napalm Death, Casket (Nosturi, Helsinki)
* Tässä kohtaa oli humalatila sitä luokkaa että valitettavasti ei juuri sanottavaa. Casketista vähän muistikuvia, Nappiksesta ei juuri niitäkään. Olin mä varmaan siellä paikalla silti.
 
24.2. The Sentiments, Häiriköt, The Blitzkrieg Boys (Semifinal, Helsinki)
* Häiriköiden takia lähdin paikalle, ja heiltä sain mitä halusinkin: energinen ja rullaava ramopunk-pläjäys ja biisilistakin siitä paremmasta päästä. Edes soundien ajoittainen mössööntyminen ei haitannut. Muista bändeistä ei ole paljon kotiin kirjoitettavaa: The Blitzkrieg Boysin hommassa oli kivaa Ramones-klangia ja yhteensoitosta kuului hienosti vuosien kokemus, mutta vokalistin ja kitaristin kova humalatila laski pisteitä rajusti. Tai sitten itse olin liian selvinpäin :) Saksalainen The Sentiments sitten taas itselleni kuulosti bändiltä joita on 13 tusinassa - kauheasti ne kohkasivat mutta mistään ei oikein saanut kiinni. Punkin suurkuluttajat tietysti voivat olla muuta mieltä.
 
9.3. Laibach (Nosturi, Helsinki)
* Slovenialaiskollektiivi esitti hienon kavalkadin vanhempaa ja uudempaa materiaaliaan. Mainiot visualisoinnit, loistavat soundit ja herätyskokous/ääripoliittinen tilaisuus -tyyppinen meininki megafoneineen ja iskulauseineen vaikuttivat. Miinuksena sanottakoon omasta puolestani, että kielivaikeuksien ja kappaleiden minimalistisuuden takia vanhemmista biiseistä oli niitä aiemmin enempiä kuulematta vähän vaikea saada kiinni, verraten uudempaan materiaaliin jossa on enemmän tarttumapintaa, mutta tapa jolla nämä kappaleet esitettiin, korvasi kyllä suurimmat puutteet.
 
12.3. Urfaust, Alghazanth, Cataleptic (Club PRKL, Helsinki)
* Catalepticin musiikissa, joka toi mieleen lähinnä vanhan Katatonian, on selkeästi potentiaalia mutta sellainen tunne jäi että se on vielä vasta hakusessa. Odotellaan. Alghazanth oli ihan loistava, Thasmorg hanskasi vokaalit hienosti vaikka sitä aluetta lähinnä pelkäsin mahdollisesti epäonnistuvaksi Goat Tormentorin jäätyä pois mikin varresta. Urfaust oli rituaali, ja se siitä: turha kai sitä on selittää tarkemmin koska oikein sopivia sanoja kuvaamaan esiintymistä ei ainakaan omasta sanavarastostani helposti löydy. Negatiivisia ne sanat eivät ainakaan olisi.
 
18.3. Lapinlahden Linnut (Hopealyhty, Hyvinkää)
* Tämäkin orkesteri piti kerran elämässä nähdä, eikä pettyneenä tarvinnut lähteä kotiin. Huomionarvoinen lie se ajatus, että eihän missään teatterissakaan näe noin montaa eturivin näyttelijää yhtä aikaa lavalla kuin Lintujen keikalla... mutta musiikkiesityskin oli hyvin mieluisa painottuen lähinnä vanhoihin viisuihin. Kokonaisuus kärsi siitä että Hopealyhty on monen muun paikan tapaan suunniteltu lähinnä oheistoimintaan, ei konserttikäyttöön alunperin (soundit/keikan seuraamismahdollisuudet), mutta olosuhteet huomioon ottaen hyvä keikka. Kohokohta itselleni "Aimon virsi" Tapio Liinojan komeasti laulamana.
 
31.3. Place Of Skulls, The Gates Of Slumber (Kuudes linja, Helsinki)
* TGOS oli varsin vakuuttavaa pörinää, POS meni hiukan ohi väsymyksen ja alkoholin piikkiin. Yhtyeiden edustama musiikkityyli ei ole ihan sitä ominta itselleni, mutta kyllä näin noviisikin sai hommasta jotakin irti.
 
13.4. Jarkko Martikainen ja Äänioikeus (Levykauppa Äx, Helsinki)
* "Lyhyehkö, mutta kaikkensa antava luenta" kuten taiteilija Martikainen itse luonnehti tapahtumaa ennen sen toteutumista. Promootiotyyppinen esitys uuden levyn kappaleita, joka lyhyydestään huolimatta toi hymyn loppupäiväksi ikifanin huulille ja sai aikaan entistä suurempaa nälkää todistaa levyltä ja livenä näitä nerokkaita biisejä.
Esitetyt kappaleet olivat: Jatkakaa soutamista / Halla-ahot / Huolen hukkaaja / Niin yksin?
 
19.4. The Exploited, Haggis (Tavastia, Helsinki)
* Lämmittelijä Haggis ei ollut oikein mistään kotoisin, melko vastenmielistä oi-mölinää, mutta The Exploited tuli ja jyräsi ihan tosissaan. Yhtyeen live- (ja nykyisin kai paljolti myös levysoundi) liippaa nykyisellään aika paljon jopa thrash metalia, ja meikäläisellehän se ko. musatyylin suurena ystävänä sopii. Vähän liikaa sooloja kuultiin noin punk-keikaksi ja Wattien spiikeistä ei saanut mitään selvää, mutta kai se johtui miehen skottilaisuudesta. Äänensä oli kyllä ihan entisaikojen kuosissa. Kaiken kaikkiaan: PUNK'S NOT DEAD, se nähtiin tänä iltana.
 
21.4. Tyranex, Ceaseless Torment, Anger Cell (Escape, Riihimäki)
* Riihimäen metallikemuissa nähtiin yleisönä ne parikymmentä vakionaamaa ja muutama sekalainen örveltäjä, mutta ei se menoa haitannut. Anger Celliltä hyvä perussetti, soundeille erityisplussa paikan haasteet huomioon ottaen. Ceaseless Torment oli loistava sen jälkeen kun vokaalit saatiin kuulumaan, hullua kaahausta huikealla soittotaidolla 100%. Äänitallennetta pitää hankkia pikimmiten. Ruotsalainen vanhan liiton thrashia soittava Tyranex oli mieluisa tuttavuus ja yhtyeen keulahahmo Linnea aivan ihana, mutta illan voittajan palkinto ehkä kuitenkin juuri ja juuri ojennettakoon CT:lle.
 
22.4. Turisas, Crimfall, Deadforger (Vanaja-sali, Hämeenlinna)
* Deadforger oli mitä ilmeisimmin saanut lämmittelijän paikan suhteilla, sen verran linjattomasta demotason metelistä oli kysymys. Ehkä bändi joskus keksii, haluavatko olla enemmän pomppuheviä vai Paradise Lost -tyylistä tunnelmointia. Crimfall oli aivan hyvä, molemmat vokalistit varsinkin herättivät ihastusta omilla tavoillaan. Klassista laulua, joikaamista ja black metal -rääkynää harvoin kuulee samalta bändiltä, tämän ollessa yhtyeelle sekä plus- että miinuspuoli aiheuttaen toisinaan vähän sekavan vaikutelman. Vaisuksihan tuo silti jäi Turisaan rinnalla, joka oli 60 keikan rundinsa loppupuolen tunnelmissa kotimaisemissaan melkoinen spektaakkeli. Settilistasta voi valittaa korkeintaan sen verran että "End of an empire" ja Helsingin keikalla seuraavana päivänä tullut "Rex regi rebellis" jäivät kuulematta (edellä mainittu varmaan tosin siksi että lienee hankala toteuttaa livenä), mutta muuten ei tämä mielestäni Suomen kovin folk metal-orkesteri taaskaan pettänyt mitenkään päin. KONSTANTINOPOLIII!!!!
- Turisaksen (Turisaan?!?) setti: To Holmgard and beyond / One more / The march of the varangian guard / Take the day! / The messenger / Five hundred and one / In the court of Jarisleif / The great escape / Stand up and fight / Miklagard overture - - Hunting pirates / Sahti-Waari / Battle metal
 
23.4. Jarkko Martikainen (Pompoti, Riihimäki)
* Soolokeikka ulkoilmassa Riihimäen pääsiäismeininkeihin liittyneessä tapahtumassa. Muuten perusvarma suoritus, mutta poikkeuksellisesti oli kiintoisaa katsella artistin tuskailua sen kanssa, mitä kappaleitaan hän voi soittaa kun yleisössä on lukuisa määrä myös pieniä lapsia. Kokonaisuutena siis varsin erilainen keikka kuin ne mitä Jarkolta olen aiemmin nähnyt.
 
7.5. Delta Force 2, Mr. Buttfucks plays Descendents, Forced Kill, Kivesveto Go-Go (Lutakko, Jyväskylä)
* Kivesveto varsin viihdyttävä, Forced Kill vitun kova ja helposti itselle illan paras. Herra Perspano hoiti Descendents-coverointinsa vakuuttavasti josta pisteet, mutta omaan musiikkimakuun tuollainen "hoilotuspunk" ei oikein istu. DF2:n esitys vähän laiskanpulskea, jotenkin suorittamisen makua hommassa oli vaikka välillä osuttiin kohdalleenkin.
 
27.5. Lama, Kakkahätä-77 (Tavastia, Helsinki)
* Kakkis lämmitteli mieluisasti suomipunkin legendabändiä soittaen suurimmat "hittinsä" ynnä jonkin verran vielä ilmestymättömän levyn biisejä. Lama olikin sitten ihan omassa kastissaan: uskomattoman tiukka veto viiskymppisiltä veijareilta loppuunmyydylle Tavastialle. Lähes koko levytetty tuotanto kuultiin plus Rane Raitsikan laulama "Käkimassaa", jonka aikana viimeistään oli aika mennä ihan pähkinöiksi. Epen meiningistä erityisplussaa: kaverin nykylook muistuttaa lähiössä asuvaa taksikuskia, mutta mies otti lavan huikeasti haltuun pysymättä sekuntiakaan paikallaan.
 
9.6. Ozzy Osbourne, Helloween, Moonsorrow (Sauna Open Air: Eteläpuisto, Tampere)
 
10.6. Saxon, Dio's Disciples, Doro, Joey Belladonna, Cavalera Conspiracy, Viikate, Turisas (Sauna Open Air: Eteläpuisto, Tampere)
 
11.6. Judas Priest, Accept, Queensr˙che (Sauna Open Air: Eteläpuisto, Tampere)
 
22.6. Jarkko Martikainen (Kokomo, Helsinki)
 
3.7. Waltari, Hail Chant, The Flowers Of Universe, Revenge Of The Boot, The Bad Ass Brass Band (Pax 11: Alppipuisto, Helsinki)
 
21.7. Deathchain (DOM, Helsinki)
 
24.7. Amon Amarth, Misery Index, Amorphis, Jex Thoth, Meshuggah, Impaled Nazarene (puoli keikkaa), Carnalation (Tuska Open Air: Suvilahti, Helsinki)
 
19.8. Metsatöll (Suisto-klubi, Hämeenlinna)
 
20.8. Stench Of Decay, Garden Of Worm, Hävitys (Rentukka, Jyväskylä)
 
23.8. Suicidal Tendencies (Virgin Oil Co., Helsinki)
 
9.9. Sepi Kumpulainen (Bulldog, Riihimäki)
 
20.9. Uriah Heep (Tavastia, Helsinki)
 
6.10. Plutonium 74, Jimi Tenor (Tavastia, Helsinki)
* Jimi Tenorin esitys koostui Europa-albumista alusta loppuun soitettuna, Plutonium 74:n setissä oli debyyttialbumi Pasilasta Kallioon samalla meiningillä sekä encoreissa 4 uudempaa kappaletta. Plutojen setti: Pasilasta / Ruisleipää ja lakipykäliä / Perusasioita / Putoaako poikamme taivaalta? / Radio menee ylös / Sotamies / Kasiolove / Aamulla... / Audiovirta / Kallioon - - Alakerran orkesteri / Kaisa meni diskoon / Porkkana ja nauris / Tuubajuuba
 
16.10. Joonas Widenius & Grupo (Telakka, Tampere)
 
16.10. Negura Bunget, Din Brad (Klubi, Tampere)
 
5.11. Axegressor, Corpsessed, Seal Of Beleth (Escape, Riihimäki)
 
15.11. Pertti Kurikan Nimipäivät, Rautahäkki, Resonaari Group (Gloria, Helsinki)
 
22.11. Jarkko Martikainen (Tarinankertojat-klubi: Korjaamo, Helsinki)
 
30.12. Wedding Crashers, Gods Of Sex, Lunk (Semifinal, Helsinki)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=197054