Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:arsu
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Kohtuuhintaiset levysoittimet (vinyyli) vertailtu
Aika:07.01.2011 15:57
Mikko Toivola: Olen aloittelemassa pitkään jäissä ollutta vinyyliharrastusta. Hyllyssä on enää puolisen metriä vanhoja vinyylejä ja komeron perältä löytyi parikymmentä vuotta vanha täysin toimiva Technics SL-J110R. Sellainen muovijyrä kuitenkin on kyseessä, että ajattelin hankkia ihan oikean levysoittimen.
 
Moni tuntuu suosittelevan Pro-Ject Debut III -soitinta, mutta meikäläistä hieman arvelluttaa täysmanuaalisuus. Onko kellään kokemuksia Denon DP-300F -vehkeestä. Hintaa on muutaman kympin enemmän kuin tuolla Pro-Jectilla, mutta soitin on täysautomaatti ja sisältää myös RIAAn. Äänirasiana on käsittääkseni vakiona Audio Technican AT95. Onkohan (äänen)laadussa suurta eroa tuohon Debuttiin?
 
Vai millaista settiä suosittelisitte aloittelijalle hintaluokassa 300-400 euroa? Haluaisin kuunnella (pääasiassa raskaampaa) musiikkia, en niinkään laitteita. Kaikenmoinen säätäminen olisi syytä jäädä minimiin. Sisäänrakennettu (tai erillinen) RIAA olis varmaan kiva, vaikka Jammun viritinvahvistimestani phono-liitäntä löytyykin. Kaiuttimina on Amphion Ionit.

 
Denonin pyörittimestä ei ole hajua, mutta tuota Pro-Jectin manuaalisuutta ei kannata pelätä. On hyvin yksinkertainen ja kätevä käyttää. Nopeudenvaihdossakin kestää about 10 sekuntia. Toki automaattinen loppukatkaisu ja nopeudenvaihto tekis touhusta vähän kätevämpää, mut en mä tuon takia jättäis perushyvää, hintaluokkansa (ehkä) parasta levaria ostamatta. Se vakiona tuleva rasia ei ollut häävi, mut kyllä silläkin alkuun kuuntelee.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=157563