Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hutte
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Audiointerface ja DAW-kontrolleri. Yhdessä vai erikseen?
Aika:04.01.2011 18:10
Vasta äänitys- ja etenkin miksaustouhuista innostuneena täysamatöörinä kyselisin teiltä hieman vinkkejä minkälainen paketti aloittelijan olisi syytä hankkia jotta tutustuminen studiotyöskentelyyn olisi mahdollisimman jouhevaa. Alustana toimii omena.
 
Kokemusta Protoolssin sekä Logicin käytöstä on hieman. Koulun pikkupajalta löytyy M-audion Projectmix I/O + ADATin kautta 8 lisäkanavaa. Koska vertailukohtia ei kokemuksen puutteen vuoksi ole, en osaa sanoa laitteesta tai sen etusista mitään, ja ristiriitaisia mielipiteitä olen lukenut niin täältä mnetistä kuin muiltakin foorumeilta. Ääntä sillä sai narulle ihan kätevästi.
 
Tässä vielä linkki laitteeseen: http://www.thomann.de/fi/maudio_projectmix_iostudio_bag.htm
 
Koska kiinnostus alaan kasvaa jatkuvasti, olen pohtinut investoimista äänityslaitteisiin jotta hommaa voisi tehdä myös kotioloissa. Vähäiselläkin kokemuksella olen todennut että miksaaminen on yhtä helvettiä pelkällä hiirellä.
 
Onko järkevämpää ostaa tuollainen Projectmixin tapainen konsoli, jossa on etuset ADATit ja mootorisoidut liut yhdessä paketissa, ja täten toimii miksatessa ja samalla myös vaikkapa oman bändin raakademoja nauhoitellessa, vai kannattaako hankkia DAW-ohjain ja interface erikseen?
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=197179