Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Wild String Of Voodoo Strat
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Silmät pois sormista
Aika:04.01.2011 11:05
Peiliin katsominen on hyvä apuväline, kun halutaan tarkkailla omaa ergonomiaa tai käsien asentoa. Peilin kanssa voidaan esimeriksi pitää silmällä, ettei otelautakäden pikkurilli tee turhan suuria liikeratoja, mikä on hyvin yleinen, mutta vähälle huomiolle jäänyt ongelma, tai ettei peukalo ankkuroi liiaksi otelaudan ylitse. Plektra- tai näppäilykäden tarkkaileminen on myös tärkeää, koska virheellinen asento vaikuttaa huomattavasti ergonomiaan sekä soiton yleiseen sulavuuteen.
 
Television katsominen, tai minkään muun huomiota vaativan asian tekeminen soiton yhteydessä ei ole suositeltavaa; harjoitellessa kannattaa pistää kaikki keskittyminen käsillä olevaan asiaan. Silmien saamiseen pois otelaudasta hoituu seuraavalla tavalla: soita ensin jokin sekvenssi biisistä, jota harjoittelet, mutta ei turhan pitkä. Soita kohta ensin katsoen otelautaa. Kiinnitä huomiota sormiesi liikkeisiin ja erityisesti niiden liikeratoihin ja pyrin painamaan mieleen. Soita sekvenssi nyt toisen kerran silmät kiinni, ja yritä visualisoida sormiesi liikkeet. Tämä harjoittelu keskittyneesti ja kärsivällisesti kehittää suuresti "sokeasoittoasi".
 
Seuraava vaihe tästä on siirtyä äänien kuuntelemiseen: soita silmät kiinni ja keskity jokaiseen soittamaasi ääneen. Kuuntele äänien suhdetta tosiinsa melodisesti, harmonisesti, dynaamisesti ja äänenvärillisesti. Tämä harjoitus tekee ihmeitä soitossa niin monella tasolla. Korvasi harjaantuu, mutta kehityt myös muusikkona huomatessasi ja oppiessasi manipuloimaan pieniä yksityiskohtia ja nyansseja. Tietysti tämä harjoittelu vaatii erittäin intensiivistä keskittymistä, enkä itsekään tee sitä kuin ainoastaan pienissä annoksissa ja kohdissa, joissa tunnen, että sormet tekevät tehtävänsä periaatteessa oikein, mutta silti jotain puuttuu.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=197103