Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Velli
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Sairaana keikalla
Aika:01.01.2011 15:54
Kerran 5min ennen lavalle nousua alkoi vatsassa vääntää. Kyseessä oli isohko ulkoilmakeikka, joten ajattelin sen olevan vain pientä jännitystä, joka kyllä kaikkoaa kun keikka alkaa. Vähänpä tiesin...
 
Keikka alkoi ja ensimmäiset 10min meni ihan ok. Sen jälkeen alkoi taas vatsassa vääntää ja jonkin aikaa soitto oli melko tuskaisaa. Sen jälkeen taas helpotti hetkeksi ennen kuin vääntöi alkoi uudestaan, tällä kertaa kunnon momentilla. Täytyi jo alkaa sulkijalihasta hieman kiristelemään, jotteivat farkut olisi menneet vaihtoon. Vaihtoon ne loppujen lopuksi kuitenkin menivätkin, mutta eivät vielä tässä vaiheessa.
 
Keikkaa oli tässä vaiheessa kulunut puoli tuntia ja edessä oli vielä n. 45min kärsimystä. Vääntöaaltoilua jatkui koko ajan ja joka kerralla kun alkoi vääntää, niin täytyi pinnistellä hieman kovemmin, jotta lannoitteet eivät leviäisi pitkin housuja ja rumpupenkkiä. Totta kai tämä pinnistely alkoi jo soitossakin kuulua ja yhden kovimman pinnistelyn kohdalla basisti kävi jo huikkaamassa ohimennen että komppi meinaa alkaa laahata. Muistan miettineeni "haista vittu!". Muut olivat autuaan tietämättömiä käymästäni kamppailusta. Lava oli sen verran iso, että kommunikointi muiden kanssa oli mahdotonta, enkä tahtonut keikkaakaan keskeyttää kun paikalla oli porukkaa sen verran paljon ja kyseessä oli vielä kaiken lisäksi kotikylän keikka.
 
Jotenkuten homma kuitenkin soljui eteen päin ja mietin jo valmiiksi ilmoittavani heti varsinaisen keikan loputtua, että encorea ei tänään soiteta. Viimeisen biisin loputtua muu bändi siirtyi välittömästi lavan vierustaan suunnittelemaan encorebiisejä. Ennen kuin ehdin itse paikan päälle, niin muu bändi tulikin jo lavalla vastaan huutaen ohimennen encorebiisien nimet.
 
Ei auttanut kuin kiristää sulkijalihaksen ympärillä ollutta mielikuvituskumilankaa ja kiivetä vielä parin biisin ajaksi lavalle kärvistelemään. Encoren jälkeen olin ihan valmista tavaraa. Hiki helmeili otsalla, vatsaa väänsi ja poltti niin paljon etten meinannut päästä kunnolla kävelemään ja lähimmästä vessasta ei ollut mitään havaintoa. Ainut idea oli juosta parin sadan metrin päässä sijainneen joen rantaan puiden suojaan ja laskea siellä elimistö maahan. Matkaa oli kuitenkin sen verran että kymmenen viimeisen juoksuaskeleen aikana valahti jo jokaisella askeleella n. ruokalusikallinen tavaraa housuun. Pääsin kuitenkin pusikkoon kykkimään ja Suuren Huojennuksen jälkeen aloin etsiä paperia taskuista paikkojen siivoamiseksi. Taskut olivat tyhjinä eikä maassa näkynyt isoja vaahteranlehtiä, joilla homman olisi voinut hoitaa. Totesin itsekseni että rock n roll ja vedin housut takaisin jalkaan.
 
Sen jälkeen kävelin autolleni, asettelin kuskin penkille läjän sanomalehtiä penkin suojaksi ja ajoin yöpymispaikkaan, jossa vietinkin loppuyön sängyn ja vessan väliä tasaisesti ravaten. Tämä oli fyysisesti tuskallisin keikka, mitä olen koskaan soittanut.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=196228