Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kimizu
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Asiaa vispilöistä
Aika:01.01.2011 10:56
Velli: Itsekin suosittelen noita Vic Firthin Jazzeja, eli näitä:
 
http://www.thomann.de/fi/vic_firth_vfwb.htm

 
Onkohan noissa Firtheissä kestävyys parantunut? Itsellä hajosivat alta aikayksikön ihan normaalissa sutisoitossa. Oli nolo tilanne keikalla kun toisessa kädessä oli yht'äkkiä pelkkä varsi ja kaikki harjakset lattialla... Hyvä tuntuma niissä kyllä oli, ainoa mistä on pitänyt on se, että ne aukeavat liian leveäksi jos vetää ne ihan auki asti. Uusia en ole uskaltanut ostaa...
 
Käytössä on ollut monia malleja ja merkkejä vuosien mittaan, nyt taitaa olla Zildjianin jotkut mallit. Kestävimmiksi ovat osoittautuneet Regal Tipin "Clayton Cameron" mallit. Niissä on kiinteä kahva eli ei ole sisäänmenevää mallia. Vaatii hieman huolellisuutta kun asettelee kapulapussiin, mutta hyvät soittaa.
 
Jos suteja tarvitsee enemmän, kannattaa niitä hommata parit erilaiset. Esim. junakomppien takominen vie ryhdin sudeista aika nopeasti, varsinkin niistä yleisimmistä alumiini/kumi kahvaisista. Normaalissa sutihinkkauksessa kestävät kyllä vuosia.
 
Nylon-sudeista en tykkää, liian pehmeä soundi ja varsinkin symbaaleista ei saa oikein mitään irti niillä. Jossain studiokäytössä ehkä mutta ei livekäytössä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=197050