Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:artodaguitarist
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Etuastetta studioon
Aika:24.12.2010 16:15
vanaha kettu: Annatko vähän enemmän taustoja siihen, että minkälaista laitteistoa jo ennestään löytyy? Puhut studion rakennuksesta, joten onko sitä studiota rakennettu jo miten pitkälle?
 
Etuasteeseen panostamista kannattaa sitten miettiä, kun on oikeasti tehty hyviä ja laadukkaita valintoja ensin muualle. Jos löytyy valmiiksi hyvät monitorit, mikrofonit, adda-muuntimet, mikit sekä akustiikka on kunnossa, niin sitten voisi ajatella paremman etusen olevan oikeasti hyödyksi. Mieti nyt ensin mitä sinulta puuttuu studiosta ennen kuin upotat isompia summia etuseen. Ja jos se etunen on välttämättä saatava, mitä sillä haet? Värittävää soundia (neve ym.) vai jotakin transparenttia?

 
Äkkiseltään nyt voin sanoa (en nyt tarkkoja malleja muista), että yhdellä perustajista löytyy Genelecit (tais olla lähempänä tuhatta euroa niiden hinta per monitori), mikrofoneista löytyy shurea ja heiliä pääasiassa (+ muutama laadukas nauhamikki).
 
ADDA muunnin oli myös yksi kysymys, mikä olisi pitänyt esittää vaan unohdin, kiitos siis muistutuksesta. Oli alustavasti suunniteltu, että yksi perustajista panostaisi analogipöytään ja ADDA muuntimeen, todennäköisesti etsitään pöytää, jossa olisi 24 kanavaa. Mutta pöydän etuasteet eivät olisi todennäköisesti UA:n luokkaa, jonka vuoksi ajattelimme kitaralle, laululle ja bassoille parempaa etuastetta. Mitä ADDA muunninta kannattaisi tässä tilanteessa harkita? Maailman luokan saundia mielellään tehtäs kummiskin tolla Universal Audiolla, mutta ADDA muunnin pitäisi siis soveltua myös isommankin mikserin käyttöön.
 
Tila on vielä etsinnässä, mutta tarkoitus olisi panostaa akustiikkasuunnittelijaan, joka suunnittelisi tilat ja sen mukaisesti rakennettaisiin tasokas äänitystila + tarkkaamo. Äänitystila toimisi myös bändien treenaustilana.
 
Etuselle ehkä transparenttia saundia itse olin miettinyt, otan kyllä kumminkin mielellään kaikki etuasteet huomioon enkä sulje pois saundia värittäviä etuasteita.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=196825