Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vilhelmus
Alue:Bänditoiminta
Aihe:Rumpalin klikki
Aika:20.12.2010 20:35
Meidän hiiwi-bändissä rumpali vetää yleensä aina keikat tätä nykyä klikin kanssa, vaikka taustanauhoja käytetään vain parissa biisissä. Ollaan kyllä kokeiltu vetää ilman ja välimuotonaa tyyliin osa biiseistä klikittä, mutta tällä hetkellä klikin kanssa tuntuu parhaalta. Ainakin omasta mielestämme meillä on paljon biisejä, joiden keikkatempon hakeminen on tosi tarkkaa peliä, jotta saavutetaan optimaalinen yhteissoiton ja meiningin tila, mikä löytyy sieltä kaahauksen ja laahauksen välistä. Niipä se isoin peruste asialle on yksinkertaisesti tempon varmuus.
 
Rumpali diggaa vetää klikin kanssa ja osaa sen, niin mikä ettei. Mää en oo soittajana huomannut sen tekevän niinkään hallaa, vaikka joskus tulisikin mielihalu vetää jotenkin "vapaammin ja groovaavammin". Tossa hevimeiningissä jamittelut ja tietynlainen musiikillinen eläminen on niin marginaalista, että klikittömyyden suomaa liikkumavaraa ei juuri kaipaa.
 
Sen on huomannut, että monesti treeneissä haettu tempo on tuntunut keikka-adrenaliineissa turhan hitaalta. Parin keikan jälkeen tällaiset on kuitenkin saatu korjattua.
 
Erityyppisen musiikin kanssa asia olisi omasta mielesänikin taas aivan eri. Kyllä mun mielestä klikinkin kans voi groovata, mutta erilaiseen tapaan kuin ilman metronomia. Meidän punkisti räimivä coverbändi ei taas vois ajatellakaan klikkiä keikalla, siinä lähtis täysin se draivi käveleen... mutta kummasti hiivibändillä se ei osoitu ongelmaksi!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=12&t=196712