Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Murgo
Alue:Puhaltimet
Aihe:Muovinen saksofoni
Aika:18.12.2010 15:08
Samaa puhuvat tuon Vibratosaxin kohdalla ettei paina juuri mitään. Tuntuma on varmasti erilainen kuin metallisessa eli tottumista varmaan vaatii.
 
Mutta kuten sanottu, erittäin mielenkiintoinen ja vallankumouksellinen konsepti, koko saksofonin materiaalit on pistetty kerralla uusiksi, tyynytkin kun ovat muovia. Uudenlaiset rakenneratkaisut kuten kaulan oktaaviläppä ovat myös mielenkiintoisia.
 
Se mikä tästä tekee erityisen kiintoisan (tai pelottavan, riippuu kenen kannalta) on että siinä vaiheessa kun rakenne on saatu kehitettyä "valmiiksi" ja kehitys- ja työkalukulut on maksettu, valmistuskustannukset/kappale ovat aika pienet joten jos idea ottaa tuulta ja tuotanto pääsee vauhtiin niin lopullinen hinta voi olla hyvinkin edullinen (tällä hetkellä maksaa ilmeisesti n. 300$ eli samaa luokkaa kuin halvimmat kiinalaiset "perinteiset" fonit).
 
Kun soitin lisäksi on sään- ja todenäköisesti muutenkin kestävä (polykarbonaatti joustaa muttei ihan vähästä murru, alumiiniset akselit tosin voivat vääntyä mutta lienevät myös helposti taivutettavissa takaisin muotoonsa) ja suunniteltu niin että osien vaihtaminen ja säätö on helppoa sekä soitin on vielä kevyt niin tuollainen voisi olla hyvä "reissutorvi" vähän kovempiinkin olosuhteisiin, esimerkiksi lentomatkoille, veneilyyn, mökille tai vaikkapa erämaavaellukselle.
 
Ilmeisesti valmistajalla myös on ainakin tenori jo suunnitteluasteella, baritoni olisi toki vielä kiinnostavampi keveytensä vuoksi.
 
Toivoa vain sopii ettei yritys kaadu alkuhankaluuksiin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=46&t=196631