Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mr General
Alue:Livetoiminta
Aihe:Force majeure -tilanteet
Aika:17.12.2010 21:49
Tämän viikonlopun vedon innoittamana pistän tällaista keskustelua alulle. Kertokaapa kokemuksianne kuinka teillä on tullut se tilanne vastaan että ei ole voinut muuta kuin nostaa kädet pystyyn ja sanoa päivää herra Murphylle.
 
Omat kokemukseni tältä vedolta:
Päivät 1-2/4:
 
Firmakisa lomailukeskuksessa metsän keskellä. Aikatauluongelmien takia kasaus pääsi alkamaan kasauspäivänä kahdeksan tuntia myöhässä. Paikan päällä selviää että ravintola on buukattu täyteen. Ei tilaa esiintymislavalle, saatikka kalustolle. Sähköä alkuperäisen 3x16 A ja 3x32A sijaan vain se ensimmäinen. Asiakkaana ulkomainen ohjelmatoimisto, jonka asiakkaana taas kansaivälinen IT-firma. Lopputulos: kielimuuri. Tilaan ei päästy tutustumaan aiemmin, mm. koska keikka varmistui kaksi päivää ennen kasauspäivää. Tilaongelmat saatiin selvitettyä kompromisseilla ja onneksi asiakkaan tilaama setti oli ylisuuri ja 40 % kalustosta jäi autoon. Yökasaus ja aamulla sipistelyhommiin. Helppo homma! Siis näin luultiin.
 
Aamulla setti tulille ja kas kummaa, moving headit pimenee heti kättelyssä. Koko talon jännitteet kyykkää, kun aamulla onkin keittiö ja uunit päällä. Lisäksi PC-pohjainen valo-ohjain tilttailee jännitteen puutteessa ja savukone sekoilee. Sähköyhtiö ei mahda asialle mitään, koska lomakylä laajenee sitä vauhtia ettei sähköllinjoja ehditä uusimaan samaa tahtia. Koko paikassa on luonnollisesti sähkölämmitys ja pakkasta 20 astetta. Ratkaisu: pari 4 kW genistä eräästä rakennustyökaluja vuokraasta maanlaajuisesta yrityksestä. Koneet tulille ja mittailemaan jännitteitä. Toinen antaa 190 V ja toisen jännitevaihtelut luokkaa 50-60 V. Toinen kone saatiin kierroksia säätämällä 230-240 V välille, mutta jo yksi liikkuva pudottaa jännitteen 180 volttiin ja kohtahan on taas lamppu pimeä. Eli molemmat koneet käyttökelvottomia. Nämä vuokrannut ketju myy ei-oota teknisessä tuessa kun työaika loppuu kello 16.
 
Sitten puhelu paikalliseen yksityisyrittäjän pyörittämään rakennuskonevuokraamoon josta löytyy pränikkä 6 kW genis ja kaveri odottaa mielellään että päästään hakemaan se. Ikävä kyllä tälläkään ei saatu kuin kolme liikkuvaa toimimaan vakaasti.
 
Tappiot tässä vaiheessa. Kaksi agregaattia, kaksi yläkertaa ulkosetistä, mahdollisesti parin liikkuvan ballastit, valojärjestelmän wingi, savukone sekä valoteknikon ja teknisen tapahtumatuottajan hermot.
 
Palailen asiaan taas huomenna. Yllätyksiä on odotettavissa, koska luvataan keikkapaikan tienoolle vielä kovampaa pakkasta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=196623