Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sensi
Alue:Bassot
Aihe:Vasemman käden rannevaivat.
Aika:16.12.2010 10:29
Itselläkin vasen ranne temppuillut silloin tällöin pahastikkin. Ainut oikea ratkaisu on nyt pistää basso pois ja varautua viikon tai parin taukoon, että ranne oikeasti pääsee parantumaan. Tauon aikana ei kannata venytellä jos tämä sattuu! Iltaisin kannattaa pistää kylmägeeliä tai jääpusilla hoivata rannetta ennen nukkumaan menoa, kylmä nopeuttaa paranemista ja vähentää kipua, mutta tällöin ranteen tulee olla levossa! Vaikka kylmähoidon jälkeen soittaminenkin saattaa olla kivutonta, ei missään tapauksessa saa mennä rasittamaan rannetta! Tukisiteet on jees.
 
Aloita soittaminen vasta kun olet täysin varma, että käsi on kunnossa! Mieti, kumpi on pienempi paha; jatkuva kierre jossa kipu aaltoilee edes takaisin, vai pidempi tauko?
 
Kun tuntuu, että soitto voi jatkua, kannattaa edellä mainittujen venyttelyjen lisäksi kiinnittää huomiota myös tekniikkaan. Ranteen tulisi pysyä kokoajan suorana soittaessa. Nosta bassoa korkeammalle, kevennä tatsia ja aloita aina lämmittelyllä.
 
Pari soittotuntia ammattilaiselta on hyvä sijoitus. Opettaja näkee virheet tekniikassa ja osaa korjata ne. Lisäksi hyvä tekniikka kuuluu myös soitosta. ;)
 
Monta vinkkiä olikin muut jo maininneet, mutta oli helpompi kirjoittaa kaikki yhteen rimpsuun kun poimia juttuja sieltä täältä.
 
Voimia ja jaksamisia toipumiseen!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=196545