Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rintapek
Alue:Livetoiminta
Aihe:Aktiivikaiuttimien tasojen säätö
Aika:14.12.2010 16:27
NeliX4: Ainoa ongelma mikä tulee, jos kaiuttimet on liian kovalla, että mikserin master liuku ei ole tarkimmalla keskialueella +-10 dB. Kaikissa nykyaikaisissa kajareissa on onneksi limitteri sisään tulevalle signaalille. Miksaajalle on ehkä helpompi, että liu'ut on samassa tasossa...
 
No ei ny minust liukujen tartte olla viivottimella vedettyjä. Sitä vartenhan ne liukuu, et niiden paikkaa voi muuttaa. ;)
 
Mut noin muuten, noil kysyjän kamoilla jos mennään ja pitää säätää ylä- ja alapään balanssia, ni molemmat ei voi olla täysillä, vaan toista pitää kääntää pienemmälle - jolloin päätteet ei o täysillä.
 
Jos taas tahtoo vetää maksimiäänenpaineilla, ni yllämainittu huomioiden jompikumpi pääte ei o nytkään täysillä, mut se täysillä oleva pääte klippaa/ limitteri tarraa kiinni siin vaiheessa kun mikserissä olis vielä varaa nostaa vaik miten, niin onko se sit signaali/kohinasuhteen kannalta paras kohta?
Läjä on täysillä siin kohdassa, mis mikseri klippaa samas pisteessä kuin vahvistin. Kovempaa ei tule, vaikka kääntäis kuinka vahvistinta enemmän täysille.
 
Mut sit jos ei o aikomus vetää täysillä, niin jostain sitä äänenpainetta on pienennettävä. Mun mielestä se ny vaan on helpointa laittaa ne vahvistimet suurinpiirtein aiotulle tasolle. Ei tartte koskea mikserin gaineihin eikä säätää komproita ja geittejä uusiks. Ei tartte vetää kanavaliukuja pohjaan, vaan niit voi käyttää niil nurkilla, mis hienosäätö on helpointa. Sama pätee tohon masterliukuun. Jos sen ny laittaa vaik -10, niin nostovaraa on vielä aikas paljon, ja jos se ei riitä, niin niin päätteet alunperin ei ollu asennossa "sopiva".
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=196373