Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:youzzie
Alue:Livetoiminta
Aihe:Aktiivikaiuttimien tasojen säätö
Aika:14.12.2010 08:35
Ouuukeii, vähän ristiriitaista tietoa pukkaa... No, onkos mitä haittaa jos vääntää ne aktiiviämyreiden nupit aina täysille, ja sitten hakee mikserin masterilla sen sopivan melutason? Päätteiden kuumeneminen? Noissa kun on nuo ns. "digipäätteet" (joo ei ole semmoisia olemassakaan, on luettu muitakin ketjuja...), tai digiohjattu D-class tai mikä onkaan, jonka ei pitäisi ihmeemmin kuumentua tai jotain?
 
Kajareiden oma perussuhina, josta kyselin tuolla toisessa ketjussa, ei ole nyt ongelma, sen olen hyväksynyt. Mutmut, jos nyt ketjun alkupään vehkeistä tulee jotain kohinaa, niin eikös sen minimointi onnistu nimenomaan mikserillä, ts. jos mikserin liuku on lähellä yläreunaa, niin eikös se vahvista ne kohinat kovimmilleen, ja lähettää sitten sen vahvistetun kohinan kajareille. Kun taas, jos mikseri olisi pienellään ja kajarit isollaan, niin tuota kohinaa menisi vähemmän yleisöön... Öh, no ihan mutu-ajatelma tuo, korjatkaa ihmeessä tarvittaessa!
 
Kun mietin sitä metodia mitä tossa nyt pari hlöä suosittelee, että mikserin masteri siihen +-0-tasolle, ja sitten säädetään kajareista oletettu "sopiva" livevolyymi, muttei yhtään enempää. Noh, entäs jos se oletus menee tyhjässä salissa checkatessa metsään ja huomaa keikan alettua että pitäisi saada reilusti enemmän ääntä, ja mikserin masteri on jo heti siinä vaiheessa tuupattu yläreunaan eikä riitä... Niin könytä siinä sitten lisäämään molemmista kajareista erikseen volyymiä ja pitäisi varmaan subistakin nostaa summassa jonkin verran... "Shown" "flow" keskeytyisi ikävästi.
 
Kun siis erillistä äänihlöä ei ole messissä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=196373