Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Murgo
Alue:Puhaltimet
Aihe:Tenorifonin synteettiset lehdykät
Aika:08.12.2010 09:44   (muokattu 08.12.2010 09:50)
Esim. tuolla http://www.saxplus.com/reed-strength-chart.html on koottuna eri valmistajien vertailutaulukoita, tuolla ei tosin taida Baria olla mutta lisää löytyy googlaamalla esim. saxophone reed strenght chart. Eri valmistajien numeroinneissa on aika paljon eroja puulehtienkin välillä.
 
Legeren muovilehdet ovat myös kokeilemisen arvoisia, joskin kalliinpuoleisia. Tällä hetkelä ainakin minusta tuntuu että puulehdissä on mielenkiintoisempi ääni, joskin Legereä käytin pitkään barskassa ja ihan tyytyväinen olin siihenkin.
 
Baritonin lehdestä tenorissa: havaitsin jokin aika sitten ihan vahingossa (laitoin barskan lehden likoamaan kun piti laittaa tenorin ja kokeilin sitä sitten ihan huvikseni kun huomasin erheeni) että barskan lehti toimii erinomaisesti omassa tenorin Bari-merkkisessä suukappaleessani jota joku on ilmeisesti jossain vaiheessa viilaillut koska aukko on paljon isompi kuin numeron mukaan pitäisi ja myös niin leveä että normaali tenorin lehti jää reunoilta "vajaaksi". Barskan lehti on helpompi soittaa ja kuulostaa paremmalta ainakin ko. suukappaleessa, on tietysti suukappale- ja soittajakohtainen juttu mutta kaikkea kannattaa kokeilla. Taloudellisesti ajatellen tosin sikäli huono asia että barskan lehdet ovat selvästi tenorin lehtiä kalliimpia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=46&t=196280